Wednesday, December 31, 2008

al-fatihah..

lokasi : fakulti baru FKASA.
sedang ber huha-huha dgn mereka.

bunda calling

"mak uda meninggal.." yang lain, cuma esak dia yang aku dengar.

"innallillah..."

raya haji, mak uda sakit masuk hospital dekat 2,3 hari.. itu last aku jumpa dia..sakit biasa..cuma pitam aje..sebelum balik aku nak salam dia, tapi dia dah tidur. nak dikejut xsampai hati, sebab baru sangat lenanya..

balik terus..xsangka itu last peluang aku untuk salam dia..

nak menangis, depan orang..nak cakap, xreti nak mula... aku diamkan aje..

so,,kawan2,,sory ya.. td aku blur..especially masa korang bincang2 pasal jadual tu, aku xfokus langsung apa korang cakap...especially to mint,intan,fara,mas...soryla...byk kali kot td rasanya korang xplain kat aku...aku xpaham2...sory...


semoga rohnya dicucuri rahmat dan digolongkan dalam golongan orang-orang yang beriman...al-fatihah...

Sunday, December 28, 2008

di-tag!

cik leezah telah menggetag aku dikala aku bosan..right timing ah ko liza!.. memang boleh layan ni..hehe.. tapi tag ni macam aku pernah buat.tp disebabkan xnak menghampakan permintaan peminat, aku buat jugak. (week! nak muntah)


The rules :
Link to your tagger and post these rules.
List 8 random facts about yourself and tag 8 peoples.


1. saya xsuka gelap
tidur dalam gelap boleh buat saya sesak napas. lepas tu mula lah terbayang lembaga hitamlaa, benda bergerak2 la..tolonglah bagi sikit cahaya..baru terang sikit mimpi saya.

2. saya suka sangat makan tempe
ekekeke..xde tempe, xmakan la gamaknye. rasa macam hilang nikmat makan nasik.

3. saya suka kumpul beg
saya xboleh tgk beg lawa..nnt mulala jdk mcm orang hilang pegangan hidup.. byk jugak koleksyen beg saya. kat rumah ada sekotak.charity? no way!

4. saya pendiam
haha! xcaye try tanya kawan-kawan saya. tgk apa dia orang jawab...btol la tu..

5. saya susah nak tahan ketawa
lawak tah pape pun saya blh ketawa pecah perut. tah pape.

6. saya suka benda2 yg kool
xkesahla pape,,janji kool.

7. saya xsuka cicak
eiiyuuu~~

8. saya gadis specky
umur 18 baru start pakai spek..


aduh, tergeliat seh otak buat benda ni..migrain..


***hmm,,tataw nak tag sape..sape2 yang rasa dia kawan aku, bolehlah buat..terharunya aku rase..ngee3x..

Saturday, December 27, 2008

pengalaman cuti sekolah

trip to cameron highland.. best sesangat!

ayahanda dan bunda.

hadek veradek punya version.

mane teh aku xsampai2 ni? kan dah terposing.

luar nampak cantik.

melekap di pondok telepon yg senget ituw.

mendaki dgn besusah payah.

baru tiba.

bunga indah.

hidup rasa best bila bersama orang yg kita sayang kan? lama..tapi rasa sekejap je masa berlalu..


***xlama lagi dah nak naik sekolah. selalunya kalau lepas cuti sekolah mesti cikgu bahasa melayu mintak buat karangan pengalaman cuti sekolah. ahh! malas aku! xmencabar langsung.
tapi sekarang dah xpayah lagi..sebab aku bukan budak sekolah..cuma kenangan tu datang tiba-tiba..haha!

Monday, December 15, 2008

kosong

result mcm taik..

nak nangis.

salah sendiri.

Wednesday, December 10, 2008

bijou






rindu kawan-kawan





***masa sekolah aku mmg nerd.tp nasib baik saya bukan budak yg pendek,lipat tudung bulat dan pakai spek bulat yg besar.

Friday, December 5, 2008

rancangan cuti sekolah

disebalik kebosanan tahap menggaban ni, aku telah mengisinya dengan beberapa aktiviti berfaedah..tgk siaran yg aku rasa agak poyo lah...he-he-he..
contohnya the martha stewart show, tyra banks talk show, rachel ray, dan nasib baik channel singapore tu dah xde siarkan lagi ellen de generes dan rancangan yg host dia perempuan african-american yg gemok tu--oprah winfrey ( lupa nama rancangan tu ).. kalau x yg tu pun aku bantai tgk...


kalau nak diikutkan,,sepatutnya bosan..tp xtaw la kenapa aku suka sgt tgk... start tgk ni masa aku cuti lepas spm dulu.. starting dengan rancangan oprah winfrey... dia sgt best! sgt cool!


siyesly,,rancangan dia sgt fresh dan up to date!


lepas tu aku mula ketagih!


well,, kagum dgn mereka..boleh hidup dan kumpul ramai peminat dgn hanya buat talk show aje.. cuba kalau orang mesia bt mcm tu,,adela 1 season je tahan..btol x?
kenapa ek?


aku suka tgk,,sebab mereka sgt +ve dan open minded.. blh bincang apa2 pun even seks.. tp dgn cara yg sgt berhemah dan xlucah.. kalau budak2 bawah umur nak tgk pon boleh.. xde masalah.. macam mana dia orang blh bt mcm tu?


so,, kepada sesiapa yg rasa dah xnak kena tipu lagi dengan rancangan smallville ke, ghost whisperer ke, kyle XY ke, bionic woman ke, wakenabeb ke..[huehuehue] blhla tgk talk show ni...


selamat menonton!


***tolonglah..
problem std aku xsetel lagi...macam mana nak daftar subjek ni? risau-risau-risau!
nak merempat kat mana sem depan? shayang? aaa...aku xnak berpisah dgn beliaauu... xsanggup deh..
isk..isk..
class sume dah penuh..beliau pun dah dafta masuk kelas lain...bila nak setel ni oiii!~~


***btw,, mangki dah ada blog...tahniah kepada incik mangki..disini saya ingin me-link-kan beliau.. sila klik [sini]

Saturday, November 29, 2008

kanak-kanak itu.

this is ibby!
"jgn marah2,,nanti kite jual awak..haa.." ceyt,,dahla pakai kasut orang!


adoi2..bosann..mentang2la cuti,,blog sume bersawang.


disebabkan aku xde kerja,jadi aku carik kerja..tecongot depan laptop.. (kerja nak kena marah dgn mak aku)


dah puas2 ber-facebook-ing, aku layan pulak blog..


td mama ternampak gambar aku dengan sorang budak yg tidak dikenalinya dlm lappy aku..dia tny anak sapa..aku ckp g baca kat blog..along dah penah cite dlm blog..otomatik aku kena penampor jawa mak aku..tulaa,, jdk lg anak derhaka.. jadi, antara rela dan tidak rela sambil tersedu sedan tahan nangis, aku cerita la jugak mana aku dapat budak ni..


nihaa,,budaknya...
korang kalau nak taw,,g bace post aku yg dulu2 tu..kan aku dah penah cite..

again..aku post lg gambar ni sbb nampak comel..adam bt mata teropong..kiyyuut kan~~


tu je cerita untuk hari ni. jumpa lg di entry akan datang.


***cerita diatas semua rekaan semata2..

Thursday, November 27, 2008

whoaah!!
lama sudah x update blog..im kind of lost bila ada kat bumi bertuah jb ni.he.he.
walaupun macam2 benda jadi, masih xboleh explain dgn kata-kata. [sweet]


btw, there is lots of things yg aku nak cerita. tapi xde kosentrasi bila nak menaip. ada aje yg mengacau. so, petang ni barulah macam ada space nak layan perasaan.


last weekends, mak uda dan anak-anaknya bersama tok,nenek ( act, aku pnggil nenek aku atok gak) and mak uteh aku dtg jb. fyi,, mereka dah lama xdtg rumah aku. sebab atok xberapa sihat.
selalunya kami 1 family je yg akan balik kampung.


and its soo meriah! lagi meriah dengan cousin aku yg kecik tu.. ibby..( stand for baby)
omigod,,ibby semakin comel & manja.
and paling aku jeles, budak kecik umur 2 or 3 tahun tu ( xsure umur dia) berambut blonde + perm! aaahh!! [ mama~~ pleaaase,,nak bt mcm tu jugak..]


aku duduk melayan dia.

ibby : kakak,,ni apa? ( sambil tunjuk dekat hair clip aku)
aku : sepit rambut.
ibby : cantiiikk~~ ( dia dah pgg dah hair clip tu, sambil belai2 rmbut aku. )
aku : ibby nak? kite pakaikan kat ibby nak? ( aku dah bukak dah, nak letak kat rambut dia plk)
ibby : xnaklah. (senyum kambing kat aku, tapi mata dia ttp kat hair clip aku..hehe)
aku : emm..ok.
ibby : kakak,mehla kite simpankan tu nak? kite simpankan. (hahaha! sah..mmg dia nak )
aku : hmm..amekla.. (pandai btol ko guna pendekatan psikologi eh budak)


ape lagi aku nak bebel ni? byk taw...tp xtaw la..mana pergi ayat-ayat aku ni...dia pun cuti jgk agaknya..


***well,,baru aku perasan, yg family aku lbh membahasakan diri dengan "kite". especially family sebelah ayah. termasuk yg tua2 pun, dorang bahasakan diri mereka "kite".

Monday, November 17, 2008

aku tgh cuti oi!

bosan dok!


adik aku dah ada blog..bila tah dia mula berkecimpung dalam dunia blog ni pon aku xsedar..taw2 dah ada blog..sila2la terjah blog beliau...[dida adik aku]


***dida,,,double cheese burger taw! ngee3x...

Saturday, November 15, 2008

nasi lemak susu coklat

breakfast...
dah lama xbreakfast best2...
selalu nye aku brunch je..huehuehue...
tu pun pkol 3 ptg..branch ke?


pagi ni pekena nasi lemak + susu coklat..
xsampai 5 minit,, terus terima balasan tuhan..
dah tuhan jdkkan,,aku mmg xboleh breakfast..
degiiilll!!


***aku ade kena curse ke? siapalah jeles sgt curse aku xblh breakfast somor idop ni?

Tuesday, November 11, 2008

johor bahru..10.30pm

hai!


cuti semester dah mula. malam ni aku balik jb. jurutera-jurutera civil semua pun dah buat post lebih kurang seiras sebentuk..lepas ni mesti aktiviti blogging semua dah xrancak mcm biasa..aku ni pun, xtawlah rajin nak online ke x. selalunya adik-adik aku je yg konker. malas aku nak rebut-rebut dengan budak2 x matang tu.
apa kelas??!! (nada keras)
kalau dah bosan tahap dewa gaban selalunya baru aku online. tgk tv lagi best.


bosan betul kalau balik sorang ni..duduk sorang je dalam bas..lagi malang kalau kita dapat single seat..aku memang selalunya malang la..ada sape2 nak temankan? jomla..jomlaa~..haha! (gatal)


so,,selamat tinggal bob saya..saya xmampu nak bwk awk balik sebab nanti orang kata saya gedik kalau nampak awk berdua dengan saya.orang xcakap awk..orang cakap saya. lagilah kalau saya yg kena peluk awk sepanjang masa..xnaakk!! nanti orang kata saya "macam budak-budak".. jadi,,bob saya tinggal dalam locker jelah ye..hehe.


sebelum aku merepek yg bukan-bukan lagi, lebih baik aku stop. dah! kemas jom!
selamat bercuti semuaa~~


***untuk rumate aku yg xbalik,, ko jage lah bilik baik2.. buatlah apa pun yg ko nak buat, asalkan jgn bawak balik laki ko sudah ah..haha!

Monday, November 10, 2008

mungkin aku patut membenci dia

Mungkin aku patut membenci dia
Karna mencintaimu
Jujur kukatakan aku tak rela
Dia curi hatimu

karna ku lebih dulu jadi kekasihmu
Dengan sungguh mencintaimu
Ku tak ingin dirinya menggantikan aku
karna ku tahu ku lebih baik dari dirinya

Aku ingin dia yang pergi jauh
Pergi jauh darimu

Mungkin aku patut membenci dia

Thursday, November 6, 2008

kenapa saya xsuka pakai kasut?

sekali lagi,, untuk semester ini, aku pegi exam xpakai kasut bertutup. emm, actually, aku xpaham lah. ada dalam peraturan ke kena pegi exam pakai kasut bertutup? sebab aku tgk semua awek-awek pergi exam pakai kasut.


macam mana aku boleh terlepas pandang peraturan tu? wujud ke x sebenarnya? someone, tolong lah fahamkan aku yang xfaham ni walaupun dah 3 semester aku hidup kat sini.


ni selipar kuliah aku.pegi exam pun aku sarung ni jugak.


lagipun, aku memang xsuka pakai kasut. panas kaki aku. pakai selipar best. angin boleh lalu. sejuk je rasa dia. wewewe~


lepastu xpayah nak pakai stokin. dulu aku cuma ada stokin kaler biru & oren. gambar katun. aku pakai dgn safety boot bila nak pegi lab.


stokin tu akan terlindung dgn seluar slek aku. jadi, xde siapa taw aku pakai stokin katun.hihi.


tapi, pada satu hari selepas habis lab, aku nak endorse report. so, kena masuk office. maka, kena bukak boot yg maha berat itu. tiba-tiba, ada suara mengetawakan stokin aku tu.


cett!


hari sabtu minggu tu jugak aku keluar pegi kuantan carik stokin baru. hitam.plain.


***rasa lebih bergaya dan sofistikated(betul ke eja ni) lepas pakai stokin hitam.

Wednesday, November 5, 2008

kamu fikir kamu siapa?

saya bukan baik sgt.
kalau kamu datang kali ni atas dasar seorang kawan,maaf..
belum bersedia ke, atau sebab hati terlalu sakit sebelum ni, atau sebab saya takut saya terlalai lagi ke,, entahlah.
bukan xpernah kita cuba jadi kawan. pernahkan?
tapi kenapa susah sgt. kamu cari jela kawan lain.


saya x sebaik mana.
bila baran datang,cakap dah mula mencarut.perangai dah mula buruk.
xpernah tgk kan?
saya pun xmahu tunjuk.xmahu kamu taw.cukup yg keliling-keliling dan yg hidup dgn saya aje yg taw.


cukup yang tiga itu buat saya bahagia,
mereka sayang saya,dengan siapa saya..terlalu menjaga hati saya, saya rasa. berkongsi jiwa dengan saya.melayankan saja saya dengan dunia fantasi saya yg kadang2 mmg xmasuk akal.
tapi kalian buat saya bahagia,kalian taw?


ohh,terima kasih dipinjamkan yang 3 itu untuk tempoh 3-4 tahun ini dalam hidup saya. saya akan ingat sampai mati.


***untuk dia : apa makna "kawan" pada kamu?

Monday, November 3, 2008

semoga berjaya

selamat menjalani peperiksaan akhir untuk semua pelajar ump.


sorry, malas nak wish setiap orang.so, dgn menggunakan kemudahan ni, aku ucap semoga berjaya utk semua kawan-kawan ya.


final mula 3/11..tapi utk aku, paper mula 4/11...


utk kawan-kawan yg seangkatan dgn aku,(FKASA 2nd year) selamat menjawab soalan final.

4/11- soil mechanics & geology

6/11- fluid mechanics

10/11- theory of structure


well,,3 paper aje.tapi ini 3 paper lah yg killer bg orang2 yg malas buat latihan n study last minit mcm aku.
smoga semua berjaya.


***adoi,,xhabis lagi study.

Friday, October 31, 2008

ini yang terakhir utk oktober!

sesungguhnya aku tidak peduli dgn kritikan2 orang diluar sana. sama ada kritikan membina mahu pun kritikan meruntuh. sebab aku bukan penulis bertauliah ye.. dan makhluk munyet yg kritik aku itu juga harus tahu yg kita semua adalah pelajar kejuruteraan.bukannya pelajar sastera melayu. hah, hamek kau! (maka terkantoi lah yg munyet itu adalah munyet bijak kerana beliau belajar di universiti.hihii.)


well,kalian,,aku xkesah pun.. xamek hati..kalau kenal aku,mst taw aku kan.


yg sebenarnya aku xde idea apa pun nak tulis utk entry kali ni. cuma habiskan masa dan cukupkan syarat mahu tulis entry terakhir utk bulan oktober...haha!


btw, semalam aku ke megamall. tgk wayang taaaw!~~ cerita apa tuu..alaaa,,cerita niii..
emm..bangkok dangerous..ke dangerous bangkok..mcm tu la..haha!
okla. tgh study week g tgk wayang mcm gaya orang dah habis study je..


balik2 je aku bukak std and ushar2 dekat coursework result..makkk!!! markah test 2 (theory of structure) dah keluar! xsangka markah aku cemerlang dgn ciputnya...uwaa!! rasa maw nangis..tgk carrymark je macam dah separuh semangat aku hilang..aku seru..aku seru...datang kembali wahai semangat!


*** tolonglah kembali..final belum mula lagi..study pun belum habis lagi..tolong ya (merayu)

Thursday, October 30, 2008

pemalas punya budak

haih,,jenoh dah aku tatap buku...tgh tatap2 tiba-tiba termenung,tiba-tiba teringat incik muzamir yg ada kereta sport kaler merah tuu..haha! disebabkan beliau ada kereta yg cool, so budak-budak perempuan kata dia hensem...( x eh? aku sorang jeke ckp mcm tu? budak lelaki pulak cakap apa?)


saje jer..ingat aku apa? dok ingat cikgu bujang tu xpasal2..(tp apa slhnya kan) aku bosan ni baca subjek dia yg berkaitan tanah-tanih ni..sekurang-kurangnya aku senyum la jugak selepas 10jam study bersungguh-sungguh bila ingat kereta dia...well,,aku memang gigih dan tekun sikit kalau study.


nak buat apa ek esok? bila nak habis final ni?


btw, mama maw pergi holiday xlama lagi. and maybe masa aku balik lepas final mama dah bertolak. dia pergi dgn adik beradik dia aje..die tinggalkan kami berempat dgn ayah..kesian ayah..jadik BAPA tunggal seminggu..tp tu kata aku..ayah pulak kata dia BUJANG seminggu..no komen!


***angin bertiup sepoi-sepoi peribahasa malam ni..

Monday, October 27, 2008

apa title patut aku beri untuk entry ini

assalamualaikum dan salam sejahtera,,,


bersyukur ke hadrat ilahi kerana leptop aku dah dikembalikan kepada aku dalam kondisi yg sgt baik.sangat! dan perasaan sangat terharu timbul sebab bukan seorang je yg meng-operate-nye(ini mengikut perancangan awal la) tapi 1 rumah buat ye adik2...


berpulas otak masing2 setelkan penyakit laptop aku ni...al-maklumla,,laptop perempuan..macam2 benda pelik ada.. termasuklah theme mickey yg aku guna sebelum ni ( bila on je lappy,,tros keluar lagu mickey taaaww! orang laen mana ada mcm aku punya, dan ini juga buat mereka terkejut ) pastu winamp aku guna skin butterfly kaler furfle..( kalau orang xbiasa,,
mmg rasa menyampah la tgk winamp aku..haha.tapi ia sgt kiut )


classmate aku pernah kata laptop aku ni tergolong dalam laptop spesies gedik.. hmm..biasala..laptop perempuan..bukan aku je kot macam tu..orang lain pun sama.. taw la ko jeles xde benda2 mcm tu dalam laptop ko..


virus merebak teruk! aku nak explain pun xpandai..kang salah kena gelak dgn budak-budak komputer..so, paham2 jela masalah leptop aku ni...


well,,anda-anda memang professional! trimas!~~
(kalau boleh nak state name sorang2,,tapi kang timbul skandal la,awek dia serang aku laa, haa, beh baik xpayah..kalau ada yg baca,,taw2 jela entry ni aku post special utk puji kalian tahap dewa cipan. cukup la aku exposed mereka tu member rumate aku si mint.)


ok..ok! itu hari aku memang berhasrat bebenor nak upload gambar bridge aku...so,,sila la ushar2 bridge berkenaan yg bergambar bersama cewek2 yg muka xcukup tidur..



tunggu turn maw test bridge



good! bridge ciput yg buat we all xtidur!



ini mmg impian kak munie utk bergambar mcm tu.so, kami xmaw hampakan hasrat beliau. jadi kami layankan saje.


sekarang aku maw setadi..btw,,minggu ni dah start study week ni..
tgklah,,kalau aku bosan lagi...aku merepek lagi...lalalala~~

Thursday, October 23, 2008

dibius


ku teringat hati

yang bertabur mimpi
kemana kau pergi cinta

perjalanan sunyi
engkau tempuh sendiri
kuatkan lah hati cinta


xde kena mengena pun syair kat atas ni...syair eh?
sukahati aku la kan...rasa macam happy je aku copy paste lirik tu..


esok kan,,aku nak format lappy aku yg si hitam legam ni..rasa gumbira sbb lepas ni mintak2 dia xbuat hal lagi kan sayang?
nasib baik ada abang tempe yg sudi tolong...terima kasih abang tempe..haha..


laptop aku masa baru2 beli dulu..skema je..suci..wallpaper pun guna gambar pemandangan bukit kaler hijau tu..and benda paling canggih yg ada pun skype je masa tu...


cakap pasal skype...
aku nak mintak maaf sgt2..
semalam,,seriously aku sgt sibuk...siapkan projek bridge tu buat aku xtido...start buat pukul 11pm sampai 10am esoknya...hebat kan?
maaf kepada yg berkenaan.
lupa nak offline dan tutup laptop. kesian kamu-kamu.


aku betul serabut..balik bilik pukul 10.30am...mandi..tido..pukul 2pm tros pegi lab hantar and test bridge tu skali..pokpek-pokpek,,4.30pm baru abes..5.30pm pegi test building supervision pulak...7.00pm baru aku lunch...


itu pun berapa kali rasa nak pitam masa berjalan.


haa,,saie dah request nak tgk gambar bridge aku yg meletop tu...ngee3..nnt aku upload eh saie.. aku nk format laptop aku dulu..btw,,bridge korang pn hebat jugak...tahniah2!~~ (tapi bridge group aku lg hebat la)


seminggu ni cukup utk buat aku serabut dan sedikit anti-sosial kot..haha..


***siapa ada timun? nak letak atas mata sembap ni...

Tuesday, October 21, 2008

datang selepuk

apakah??

jawab soalan test macam orang x study..lbh baik xpayah sengkang mata study..tido lagi best..

orang lain jawab mcm steady flow je..kenapa aku je yg macam unsteady flow??

esok test soil..lusa test BS..
assignment soil,,projek bridge,,ujian kecergasan hoki...aahhhh!!! macam cipan betul minggu ni!

otak terbeban dgn load yg infiniti...apakah kesannya?

lantak!

aku nak hilangkan stress ni...betapa seminggu ni aku sangat all out..starting from last thursday..right after test for tos,,we start our 1st phase of our bridge project...bengkakkan mata sampai pagi dan berterusan 3 malam berturut...

wtf!

ingat kami robot? ingat otak kami komputer? aku rasa otak aku perlu di-difrag byk kali untuk ini...kalau aku komputer,,mesti aku adalah komputer yg tua dan xmampu untuk simpan byk data...dan perlu di-format-format-format...cukup masa buang!

maaf untuk kawan2 yg aku kurang layankan message kalian atau hai kalian di skype atau ym,,maaf juga untuk status invicible aku...
harap kamu faham ya...
lepas ni kita borak panjang ehh..hehe..

tolong...mahu tido! lullaby me please...anyone??..ngee3x..

Sunday, October 19, 2008

what the...penat

macam mana nak cakap 'hari-hariku yg memenatkan' dalam bahasa omputih?


tah..aku sekolah x tinggi..tu yg macam vodoh sikit..sikit je ok..tapi aku taw ada je yg meng-iyekan kata2 aku ni kan,kan?haha...dah macam peter answer plak aku ni..


haa,,skang ni member2 aku tgh sibuk dgn peter answer tu..tapi aku x try...sebab aku tgk si peter tu macam lagi vodoh dari aku...dan aku rasa dia adalah kapir...so,,malas nak layan...( yg sebenarnya peter tu x nak layan aku...sengal! blh plak dia pilih2..taw la aku xcantik.. )


untuk sape2 yang xtaw pasal peter answer tu,,xpayah la taw...buang masa je layan dia..lbh baik layan friendster ke,myspace ke,facebook ke, xpun g layan blog...ada paedahnya ok..


ok2,,yg sebenarnya aku nak cakap aku tersangatlah penat..penat3!~~ malam tadi aku naik bilik pkol 5 am and tido pkol 5.15am.. ni semua gara-gara projek bridge utk subjek TOS tulah... sejuk duduk kat luar tu xpayah cakapla...feel2 meremang bulu roma bila kena embun jantan..


ye2,,projek ini memerlukan 5 kepala hotak dan 5 tenaga manusia je utk menyiapkan dia...nampak macam senang kan..tapi masalahnya dah 3 malam kami buat dan projek bridge kami baru sampai fasa 2 kot..( hehe..pandai2 je aku bagi fasa..taw dek bos aku kang kena abugit plak )


group members aku semua perempuan..so, xde masalah nak buat kat blok je..xpayah nak kena berlonggok ramai2 kat cafe mcm kumpulan lain...lepastu buat sepah kat cafe tu..kesian la sikit kat makcik cleaner tu wey! aku buat sepah xpe...kat kerusi batu kat hostel tu je..lagi pun bukan sepah sgt..paling2 pun habuk kayu,,sisa seletep,,plastik barang,,sisa gam super kuat yg tertumpah,,sisa makanan yg kita orang tinggalkan,,blablabla....


bridge mesti didesign mengikut specification yg dah lecturer tetapkan..dan paling penting mesti mampu tampung berat 5kg dlm masa minimum 30 saat...kalau hancur bridge tu sebelum 30 saat,,lu pikirlah sendiri apa jadik dgn masa depan markah projek lu...


nanti kalau dah siap jambatan agung tu,,aku akan tunjukkan pada dunia hasil kerja tangan kami yg penuh dengan aesthetic value yg selalu ditekankan oleh En Affendi dalam kelas engineering construction semester lepas...terima kasih En. Affendi..


ahah,,bos aku dah msg suruh datang kerja..ikat base bridge kami..
lambat kang kena potong gaji..nak makan apa anak-anak aku?
ehee,,ni kalau bos baca ni,,ada aku kena sumpah jadik bridge plak...yg sebenarnya aku sgt enjoy dgn group aku...akak-akak semua sgt sporting..dan aku sgtlah beruntung kerana se-group dgn mereka yg berpengalaman..eceh!


oklah,,got to go.....lets go!


Friday, October 17, 2008

bob officially menjadi teman tidurku

title yg sangat keterlaluan ke?hee~~


aku bosan ni..


siapa bob? jeng..jeng..jeng..


tedy kaler kuning air a.k.a birthday present dari rumate2 aku sempena hari keputerian aku yg ke-20 bulan lepas...hehe..


ohh,,aku belum tunjuk lagi kan??


yg kaler pink:angie (mint punya)
yg kaler kuning air:bob (aku punya la tu)


aku pon x berapa setuju dgn keputusan aku menamakan dia bob..tapi aku xtaw nak letak nama apa...sebelum ni ada jugak list nama yg aku dah bt untuk dia...

1. marie
2. aminah
3. tedy
4. bebear

terlalu ketinggalan zaman pulak..nak panggil pun xsedap..kalau mcm mint punya,,dia bagi nama angie...nama sedap..mcm nama minah salleh..


tapi aku selalu je dengki..aku sebut "anjieng" hahaha!
sebab aku jeles...sebab aku xmampu nak bagi nama best utk bear aku ni..x macam mint..
sory mint..xde niat nak kecik kan ati ko..


kenapa lah korang xsediakan nama dia awal-awal before bagi kat aku..haish!


bila aku pikir sedalam-dalamnya,,aku rasa aku nak buang list lama tu...buat list nama baru...lagipun aku ni perempuan..so,,lebih efektif kalau aku bagi nama lelaki...best sket nak panggil hehe..


lagipun,,dalam bilik aku ni semua nama perempuan...
cthnya...wanie,,nabila,,yasmin,,angie..arghhh!! bosan!


nihaa,,list baru..

1. abu (terpengaruh dgn cerita KAMI)
2. carl ( terpengaruh dgn novel cinta yg heronya melayu + sepanyol )
3. fahri ( terpengaruh dgn cerita ayat-ayat cinta )
4. johny ( terpengaruh dgn cerita Witch Yoo Hee yg slh sorng hero dia muka mcm mat salleh)


wahh! nama semua cool kan? tapi korang x rasa ke macam over...
macam nak bg nama anak pulak...so,,aku rasa panggil yg simple2 sudah..tetiba nama bob datang...mcm dalam cerita ezora..bob tu kan chubby and cam cumel2 gitu..haha..


ahah! konfem2! bob lah nama die...so,,aku pun cepat2 daftar nama dia sebelum orang lain chop...
selesai proses surat beranak semua,,aku tulis blog ni..(tipu ni..tipuu..cerita tipu)


kalau dulu aku tidur dgn bear Mr.Bean yg aku pnggil bibean (adek aku bg nama dia)
sekarang aku dah tido dgn bob.. dia lagi besar..lagi best kalau peluk..tiap2 malam aku peluk dia...
bibean kdng2 tersepit kat tepi katil..kdng2 terjatuh bwh katil..
tapi dia tetap bibean aku...


***jgn pelik kalau perempuan buat perkara2 x berpaedah mcm ni...
cthnya...bg nama bear lah,,bg nama pokok kaktus peliharaan lah,,bg nama semut peliharaan lah... sebab aku pon xpaham kenapa perempuan macam ni...


***yg sebenarnye aku bosan!

Tuesday, October 14, 2008

snap!

terlupa control ayu..ralit tgk tom and jerry.


post lepas aku janji nak upload gambar kan? ini..ini..geng dah hantar gambar...maw kongsi dgn semua =)


post yg ini special...sebab semua berbaju raya...
setahun sekali kan...melaram sakan...



bersama tuan punya kamera.


kenapa aku suka sgt senyum mcm tu..bosan btol.


ini dia


sila2..jemput.





ini...gambar dgn adam aku uploadkan...notty-notty-notty boy!
i wonder,,kalau anak aku nanti perangai mcm dia,,rasa2 saye akan jadi mummy yg penyabar atau mummy yg garang? ngehehe...garang kot...siap kau!



adam sgt gembira diapit gadis-gadis cantek.


gambar ni xberapa elok..tapi aku suka..sbb nmpak gemok dan huduh..haha!
adam sibuk nak tepis tgn aku yg nak peluk pinggang dia..tp tgk die,,selamba je peluk kite smpai senget kepala..


ada x rupa mummy garang wannabe? ngee..


manja dgn kak mint & kak yana..kan adam kan?



sekian~~
lepas tension sbb xpaham pape bila tgk slide TOS...
khamis test!! ah..ahh...( tetibe terbayang pn rocky membebel sbb dapat markah rendah )
err..balik dulu lah...
bye!

Monday, October 13, 2008

kadangkala penat itu bahagia kan?

betol3...penat kadang-kadang buat kite bahagia...


semalam aku keluar beraya sakan sempena hari raya yg mulia ini...and x maenla beraya kat area-area kuantan or gambang apetah lagi ump...tapi beraya di temerloh ye adik2...yg mengambil masa almost 2-3 hours dari ump (gambang)...


perjalanan we all jadi lama sebab kes naik kereta kancil cabok abang senior tula..langar lubang kicik,,1 keta gegar termasuk dashboard,stereng,gear dan penumpang2nya...naik bukit yg xtinggi,,gear 2 pun dia xmampu nak jalan..penumpang semua asyik menjerit ketakutan,,tapi aku si driver yg cekap ini maintain relax je ok..kalau kamu naik BMW ke..mungkin 1 jam setengah je dah sampai kot..


bergerak 2 kereta..1 lagi kereta iswara...dia bolehla nak pecut semacam..aku nak potong van buruk pun xconfident atas sebab keadaan kancil cabuk itu..( sorry ya bang..ini kisah benar )


jumlah rumah yg diserang = 6 buah...hebatkan?
jumlah pemandu : 2 orang gadis cantik lagi manis
jumlah anak kapal : 8 orang pramugari berbaju raya kerana off duty dan sedang berhari raya


semua rumah menjamu kami makan..fuhh,,mabuk!


tujuan utama mahu ke open house rumah ijat..ex-classmate we all masa sem 2 dulu...dah alang-alang ke temerloh,,aku & syidah singgah rumah pakcik sedara masing-masing...so,,dapatlah singgah rumah pak long aku...


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

*untuk part yg ini,,aku dedicate utk semua member2 aku yg lihat kejadian itu ya =)

masa beraya umah mak angkat saie & meon...ada 1 budak lelaki area 1-2 tahun kot..nama dia adam...nasib baik dia ni lelaki yg belum baligh dan hanyalah budak yg mungkin xfaham pape...mungkin..hehe..dia buli kami-kami yg perempuan ni...bukan aku je mangsa ye..ramai lagi... so,,korang jgn nak gelakkan aku je..terutama syidah..tapi aku kot mangsa paling malang! haha!

shhh..ni rahsia kita-kita je ye...hehehe..(blushing tetibe)

*kalau nak tgk gambar aku mesra-mesra dgn adam,,sila la tunggu post akan datang..hehe..sebab geng belum bg lagi gambar tu..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


sampai je ump,,penat owh! dah xsabar nak pulangkan kereta abang senior tu..masing2 tungtang tungtang dgn ayat nak basuh abg tu..(komplen psl kereta)..


tetibe...

sampai 1 kereta kancil kaler pepel..turun plak 1 mamat ni yg tetibe je dtg kat tempat ktorng tgh berdiri sambil berapi2 dgn ayat masing2...sambil itu beliau sempat tersengih ala-ala kiut (agak kiut gak ah..ehee)..semua diam...

"tuan punya kereta ke?"
"haah" sambil sengih..
"oh..ok..rm 35 kan?"
"haah" sambil sengih lagi.."tahun berapa semua ni?"
"tahun 2"
"owh..budak kimia?" masih sengih
"AWAM!" nada ganas tetibe keluar..dan kami terus blah....


masing-masing hilang punca setelah terkena penangan sengihan maut abang itu...dem!
kurang ajar betol abang tu...

Friday, October 10, 2008

lelaki di asrama perempuan?? ape kate anda?

nak membebel je rasa..tapi xtaw nak membebel dekat sape..so, aku menghabiskan masa dengan hati gumbira di blog ini...mehla aku story sket pasal life aku semenjak dua menjak ni...dah mula busy dgn assignment dan projek yg perlu dihantar...


so,,semalam grup aku dah pun siapkan assignment building supervision dgn jayanya...atas usaha gigih,,tekun dan sedikit pergaduhan antara boys and girls psl pembahagian tugas,,akhirnya siap gak benda itu..tahniah utk semua...haha..


ni nak story sikit pasal benda yg tiba-tiba buat aku rasa teringin nak luahkan perasaan...act,,xterpikir pun nak post psl benda ni,,tp insiden yg berlaku tgh hari td tiba-tiba buat aku tergerak hati nak meluah apa yg x terluah selama ni..eceeh!


tgh hari tadi tgh aku asyik melayan facebook sambil kepala terhangguk-hangguk,,bahu begoyang-goyang sbb dengar lagu..tetibe je pandangan aku jadi gelap...owh my god! kenapa ni?? blackout ke ape...aku rasa ade 1 tgn tutup mata aku...dia diam je..sikit suara pun xkeluar walaupun aku punya meronta tarik tgn dia tu agak kuat dan aku rasa dia pun cam nk jatuh time tu...and sampai 1 tahap tu,,aku dpt tarik tgn dia,,tapi tindakan pantas dia pegang bahu aku dgn kuatnya buat aku xboleh nak menoleh tgk siapakah gerangan manusia dibelakang aku itu.. jadik aku amek alternatif lain iaitu dengan mendongak secara extreme sbb nak tgk sape orang belakang aku tu...tapi punyalah degil itu manusia,,die tunduk kebawah,,kire cam sia-sia jela aku dongak secara extreme tu..sakit pinggang oiii~~~tapi dia maintain diam je...so,,kirenya aku mmg xblh nk agak siapa orang itu...


then,,bila dia tutup balik mata aku,,,aku dah rimas dah..pasal dia tutup mata aku dgn sgt kuat! saket dowh! tetibe je aku tringat... sorang je member aku yg berani bt camtu kat aku and sememangnya agak kasar dan bolehla kalau nk main wrestling2 dgn dia...AADAAA!!!
aku jerit nama dia kuat2.."oii aada!" tetibe je dia gelak...hahaha..kan betol...


bahaya betol...aku langsung xsdar bila dia masuk...taw2 mata aku dah kena tutup...time tu berderau gak darah...(maklomla,,suasana bilik agk suram sbb org lain xde..mint plak tgh tido) nasib baik si aada..kalau lelaki tah mana-mana je masuk mcm mana??


fyi,,,blok perempuan ni selalu je ada lelaki masuk..selalu owkeyh! and kadang2 aku rasa mcm share hostel dgn lelaki plak..dahla masuk hostel perempuan dgn xmalunya,,boleh plak mata dia melilau tgk sana-sini..maklomla,,byk sgt pemandangan indah kan kat hostel perempuan...and aku rasa bukan aku sorang je yg perasan kot,,korang gurls yg duduk kat hostel tu pun mst perasan muka gatal mereka kan,kan? pastu merayap masuk toilet la...kalau nak repair toilet,,repair la...tapi xyah nak duduk lama2 kat situ sampai pernah aku jumpa dorang boleh lepak2 sambil berborak kat depan toilet...ape kes?? xkan kita orang nak bertudung je memanjang...


lepas ramai student mengadu kot,,sekarang ni lah baru ada tindakan sikit...kalau lelaki nak masuk hostel perempuan,,selalunya ada staff perempuan yg ikut sampai dia orang siap bt kerja...tapi pernah gak aku terserempak dgn mamat xguna ni...masa tu dia dah setel bt kerja dia kot...ada 2 lelaki and sorang staff perempuan..mereka nak turun tangga,,and kebetulan aku pun nak turun gak..staff perempuan tu jalan kat depan,,2 lagi lelaki tu kat belakang dia..tapi,,apa yg aku nampak??!!...


haa..lelaki 2 orang tu dgn muka xmalunya sambil berjalan mata dia melilau sambil tertinjau2 kat tempat ampaian baju..(apa yg dia orng tgk?? lu pikirlah sendiri..) sgt obvious dan tanpa ada rasa malu pun dgn aku yg berdiri depan dia ni.... jantan xguna btol! aku menyumpah je kat dalam hati sambil buat muka 'ape tgk2!' tapi lain plak jadiknya...dia boleh ckp 'HAI' kat aku???!!! eiyuuuu~~ xmaluuu!!! aku terasa sgt geli..


kalau masa aku kat matrik dulu,,kalau ada lelaki yg akan naik blok,,pihak asrama akan buat penguguman sehari dua lebih awl..siap bgtaw lagi waktu n berapa lama dia orng ada kat blok..so kt orang yg gurls ni taw akan ada orng asing kat blok tu..so,,xdela nak pakai seksi-meksi n merayau tak tentu psl kan..


psssttt--->kemudian,,aku dan aada pun duduk2 sambil berborak isu-isu perempuan yg hangat masa kini...pasal tuut..pasal teeet...hehe..tapi bukan mengumpat ye...as i stated before..isu perempuan owkeyh! korang ni semua bkn blh pecaya..mst nak ingt perempuan tu mengumpat je...ingat kita orang ni xde keje lain ke?? duuhhh!

Wednesday, October 8, 2008

entry yg dipaksa

hadeeehhh,,aku kena tag lg arh...ni yg maleh ney...kuang asam punya coben...dia dah nyaris maw merajuk sbb aku xmaw bt tag die...takot aku!~~ so,,aku bt gak ah.. die ni kalau merajuk ke,,marah ke,,blh jdk huduh taw....mmg huduh arh..haha...


tapi aku xnak la bt yg 7 fakta tu lagi...aku tiru mas pnya tag yg senasib dgn aku akibat di dengki oleh coben...nihaa,,,cekitdauuut!~~


Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
duit is everything!!! duet..duet..duet..aku memang materialistik...ngahaha(gelak jahat)

Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
nasik campur untuk lunch td...lalalalala...

Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?
owh..owh.. aku berangan mahu kahwin di Venice...pastu tema ala-ala klasik..buat kat taman yg penuh dgn bunga ros merah putih...ngeee2x~~ pastu pakai gaun kembang,,topi...kaler silver ye... sng cite,,aku mmg sgt terpengaruh dgn cerita omputih yg ala-ala zaman gaun kembang tuh! kostum mereka sgt chantek~~ ( aku memang terer bab berangan ni )

Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
paling lama pun xsampai setahun...paling sekejap 3 bulan..apa ada dengan cinta??

Adakah anda di lamun cinta?
tidakk~~ tidak untuk sekarang..kerana sedang bz menikmati hidup single...

Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?
restoran ape tah name die...makan bersama family semasa malam raya ke-3..

Namakan buku terakhir yang kamu beli?
buku soil and geo yg telah menyebabkan berlaku sedikit penyusutan wang...

Apakah nama penuh kamu?
suhaila bt sulong...plz eja nama daddy aku dgn betul..aku pantang btol orang eja salah...

Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
both...manja dgn cara yg berbeza...aku agak gedik bila dirumah...arap maklom!

Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
bakal suami...tp xtaw sape...huahuahua!

Christina atau Britney?
masa darjah 6 dulu aku adalah die hard fan britney...ekeke...skang dah besar,,xsuke dua2!

Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
mesin basuh yg cuci kan...i tekan2 je...tup tup dah siap...

Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
xkesahla mana-mana pun...as long as tempat itu bisa buat aku gumbira...itulah tempat paling seronok bagi aku....

Pelukan atau ciuman?
yiahahaha...nak dua2 boleh? kalau dah peluk,,confirm kena cium...kalau dah cium,,confirm kena peluk kan,kan? hehehe~~

Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
~nama beliau coben
~spesies manusia ye..bukan cicak kobeng atau cicakman...
~berambut kerinting
~satu kuliah dgn aku
~kalau merajuk,,tiba-tiba jadi huduh..haha!

8 perkara yang amat kamu gilai:
~menyanyi dgn kuat konon2 cam suara sedap la...
~makan! makan xbyk,,,tp byk kali
~model...aku pernah berangan maw jdk model...boleh?hahaha...
~internet
~muzik
~tidur...aku spesies kuat tidur
~goyang kaki
~berangan..err..

8 perkataan yang sering di ucapkan :
~amboi..amboi
~malasnye akuu
~vodoh
~tolonglahhh~~
~eiiyyuuu
~weh!
~owkeyh
~dah xtaw nak ckp ape

8 buah buku yang paling terbaru dibaca:
~perjalanan tak direstui
~gila-gila diawan biru
~perjalanan ke artik
~dari malaysia ke hongkong
* buku yg kat ats ni semua buku pasal cerita sebenar perjalanan orang yg travel ke seluruh dunia...byk yg aku dah baca,,tapi xingt tajuk dia..tu je yg aku ingat..and buku tu semua adalah buku daddy aku....aku pun xtaw mcm mana minat dia tu tiba-tiba je ada dlm diri aku..huhu~
~cinta pertama..satu2nya buku cerita cinta yg aku suka and dah byk kali ulang...eheee...

8 lagu yang kamu boleh dengar berulang kali:
~dewa (risalah hati)
~6th sense(tanpa)
~LeAnn Rimes (how do i live)
~spider (bila nak saksi)
~N'Sync (this i promise u)
~Bon Jovi (all about loving you)
~aizat (hanya kau yg mampu)
~mariah carey (witout you)
*baru aku sedar,,betapa jiwangnya aku..haha!*


rasa mcm survey kat friendster lak..tapi xpela,,for fun kan...best jugak...kalau aku tag balik si coben ni agak-agak dia berubah jadik huduh x?

Sunday, October 5, 2008

sudah pulang

*pagi raya*


tempat mahu luah perasaan..
tapi macam mana mahu luahkan??
mahu jerit...mahu meraung...mahu menangis...siapa boleh dengar?


mahu bicara tentang ini,tentang itu...mereka sudah letih dengar...menyampah mungkin..
iyalah..ini masalah aku...


jangan datang lagi...mintak tolong...sgt2! *noktah*


cuti raya seminggu aku bodohkan diri dengan benda ni...moga naik cuti kembali seperti biasa.. seminggu sakit...loya,batuk,selsema...makan tetap selera...semua aku rasa...


berbuka ramadhan terakhir aku makan sakan...berbuka makan nasik dgn kuah lodeh dan lauk berbuka..tunggu makanan turun sikit,,sambung laksa johor plak...tunggu lagi...sambung ketupat..tunggu lagi...kuih raya plak...hehehe...esok pagi batuk menggila..


cuma tahun ni selera xsetinggi mcm biasa...sakit...makan,,tapi xbyk...kalau x,,aku la yg selalu kena marah dgn mama...tgk kuih raya je mata aku berbintang...menghabiskan stok kuih raya...last2,,bila orang datang,,mama kena masak lain nak hidang utk tetamu...kenapa tah aku suka sgt makan kuih raya...hehe...


kena sound badan dah tembam..xpe..nanti diet balik...

Saturday, September 27, 2008

salam aidilfitri

sudah sampai rumah. first post aku dari rumah..haha..


aku balik raya ikut program balik kampung ump...ni pun sebab member aku nak sgt balik naik bas ump tu..program yg hantar student ke beberapa destinasi yg ditawarkan..johor bahru,alor setar,kuala terengganu,ipoh dan pasir mas..ni antara destinasi yg dioffer la klo xsilap aku..


perjalanan pulang dari kuantan ke johor bahru tahun ni sgt mencabar bagi aku..mana tak nya, sepanjang perjalanan aku rasa loya maw muntah..kalau termuntah dalam bas buat malu je..dah la satu bas tu semua budak ump..


start naik bas je kepala aku da pusing mcm baru lepas naik roller coaster..tekak dah loya..punyalah lama nak tunggu bas bergerak...hal itu lah,hal ini lah..student xcukup lagi lah..


badan dah mula xsedap.


bila pikir 6-7 jam lagi aku kena duduk dalam bas ni,,rasa menyesal tetiba datang..tula,,sapa suruh aku apply study jauh2..dulu mama suruh apply dalam johor,tapi degil..maw rasa duduk negeri oranglah,maw rasa hidup berdikari lah, maw ape lagi tah....dan semua senarai universiti yg aku mohon,,luar negeri johor...padan muka aku..


berhenti buka puasa kat mersing..tak lalu makan..


sambung perjalanan,,aku sambung tidur..pening xhilang lagi...


dekat pukul 11 malam bas sampai larkin..huh,8 jam!! lame gile! kalau naik bas ekspress biasa 6-7 jam je..driver bas ump tu pon xberapa expert psl jalan..kat kota tinggi je berapa kali bas tu berpusing2..sabar jela..sampai jb,jam plak..adooii!~~


akhirnya,,aku sampai gak kampung aku yg xberapa nak kampung ni..hahahaha!


dikesempatan ni,, aku nak mintak maap la kat semua..sorry,,kad raya aku xmampu nak bagi..hihi.. raya jemputlah datang rumah..sgt dialu-alu kan..


untuk semua kawan-kawan aku dari SK Taman Daya, Sultan Ibrahim Girl School, SM Teknik JB , Kolej Matrikulasi Johor, UMP dan semua member aku yg bersepah diluar sana,, selamat hari raya..maaf zahir batin


special ucapan utk member2 blog aku sebab dorng akan baca blog aku ni,,selamat hari raya ek...
balik nanti jgn lupa hantar kuih raya kat bilik aku..haha...


***adik bradik aku ni,, tgh excited tunggu turn nak on9..maklumlah,,parents aku kasik dorng on9 kalau aku balik je.. tu pasalla mereka sentiasa ternanti-nanti kepulangan aku..haha!


GTG...SALAM AIDILFITRI...

Thursday, September 25, 2008

7 fakta tentang soella

tgh trend main tag-tag ni..dan kesudian miss jac yang telah menge-tag aku sgt lah aku hargai...haha..


*tocey farah!~~*


walaupun aku rasa mcm xde point maw cakap, tapi teruja gak nak bt benda ni..sebab aku pon xmahu ketinggalan zaman untuk menyertai acara melengkapkan tag ni..


so, apa tunggu lagi..marilah membuang masa membaca perkara-perkara fakta tentang aku..


7 fakta tentang suhaila:

1. ***aku gila warna BIRU..kalau boleh semua benda aku maw BIRU.. semua BENDA kecuali baju.. (dulu aku terlalu byk baju biru..so skang mcm nk termuntah tgk baju biru..) ayah & mama sgt memanjakan aku dengan warna biru dari kecik sampai la umor da 20 tahun ni.. tak kesah melayan aku dan dunia biru ku..(opp,,jgn slh phm! )so,,salah siapa sekarang?? haha...


2. ***ahah! kalau korng nak taw,,IBU JARI TANGAN aku boleh dibengkok-bengkokkan.. (susah nak explain) tapi kalau sape2 member aku yg pernah rase, dorang kata jari aku patah ke? sebab mcm xde tulang...ade gak yg geli tgk aku buat aksi membengkokkan jari aku tu...hakikat yg sebenarnya ialah jari aku memang lembut..nak bt mcm mana kan?? hehe ***


3. ***KUKU aku adelah KUKU yang special edition...nak taw kenapa?? kuku aku xboleh dipotong pendek..sebabnya daging aku melebihi paras jari dan melekat pada kuku..so,,potongan kuku aku memang bergaya lah..runcing-runcing gitu..ala-ala kuku wanita sejati..haha..


4. *** tanda-tanda aku mula SELESA BERKWAN dgn seseorng bila aku mula bercakap dan ketawa dgn kuatnya dgn orang itu, mula mengeluarkan bahasa-bahasa sempoi aku ketika perbualan, mula menunjukkn perangai gila-gila aku, mula membahasakan orang itu dgn nama yg aku suka, mula bergurau dgn gurauan yg agak kasar dan brutal dan boleh berbual apa sahaja dgn orang itu...***


5. ***FIRST LOVE?? masa darjah 3..budak lelaki tu darjah 5..jumpa kat sekolah agama..aku suka gila gaban kat dia sampai semua orang taw..ni semua angkara bestfriend aku yg suka pecahkan rahsia aku sampai la skang prangai dia xberubah..tp dia tetap bff aku sampai skang..haha! mamat tu dok kat taman aku gak sampai skang and sekali sekala mmg terserempak..percaya atau tidak,,walaupun dah dekat 10 thn lbh cerita cinta monyet ni,,aku and bff aku still berckp pasal mamat tu and bercerita betapa excitednya i bila terserempak dgn dia mcm baru semalam we all darjah 3...indahnya persahabatan...


6. ***sangat bermasalah utk cari kasut-kasut ladies yg cute2..heels,wedges,pump shoes dan sewaktu dgnnya..sebab saiz kaki aku yg besar (size 7-size 8). average wanita malaysia ni pakai kasut size 5-size 6...aku plak size wanita america kot..haha.. pernah aku berkenan 1 kasut ni..aku try size 8,,tp agak sempit maybe sbb cutting size 8 kasut tu kecik sket kot.. so aku tny sama ah moi tu.."miss,,size 9 ada?" automatically ah moi tu gelakkan aku...so, aku prefer pakai sandal ataupun selipor jela..***


7. ***pernah rasa ketinggian aku macam satu kecacatan..sebab masa sekolah dulu member aku semua pendek2,,aku sorang je tinggi..so, mcm cacat je..tapi sekarang aku sgt selesa dgn ketinggian 163cm dan berat badan 48kg ni...sebab aku boleh masuk semua saiz dan fesyen baju..xde masalah utk aku pakai skinny jeans..haha***




sekian lah fakta-fakta benar tentang diri aku yg telah aku reveal-kan sejujur-jujurnya...


last edit : aku maw tag orang jugak...saudara coben dan saudari mint rumateku.. sila troskan tag ini..padan muke korang...

girls day out

hari selasa aku ikot neb buka puasa kat luar..so, dah alang-alang berbuka puasa kat luar tu, kita orng pon buat la perkara-perkara yg patut dibuat..cthnya, sementara menunggu waktu berbuka, sesi fotografi di tepi pantai teluk chempedak berjalan lancar.


sgt lah sesuai dengan jiwa aku yg tgh kacau dek kerja melambak dan bercampur aduk tuh..aku melepas gian ngabeskan memory phone si neb sebab hp aku kan da rosak..isk..isk..


yihaa..nilah hasil kerja tgn aku dan kanak-kanak yg lain..check dis out!



kelik!



dah lepas berbuka..muka bahagia+tenang



tanpa tikor si hajau,,siapalah kami..(tribute to hajau yg sudi bwk tikor)



gembira tak tentu pasal



mengimbau kenangan mandi bogel masa kecik2 dlu..erk.


berbuka puasa dgn McD..gila banyak aku makan!


penghormatan buat tuan punya kamera


selesai jamuan berbuka puasa peringkat member-member tu,, kami berdondon ke giant..
pokpek pokpek..11mlm baru we all selamat sampai U..


balik-balik je,,otak aku terbeban kembali..iyaaahh!!
men-setel-kan REPORT lagi! asyik-asyik report..report..report...!!!


dah xsabar ni nak balik raya....bila mahu jumaat??!!

Friday, September 19, 2008

summ upp

pagi jumaat aku terasa ringan..bangun dengan perasaan kosong tanpa bebanan assignment soil mechanics & geology lagi...tugasan yg diberi hampir sebulan aku expresskan dlm tempoh yg xperlulah aku nyatakan...kalian mungkin paham...


aku yg bodoh sgt ke kerna xpaham soalan? atau aku yg xpaham bahasa inggeris?? pertanyaan yg shaa timbulkan dikala kami termenung memikirkan naseb assignment ini...


layak ke utk aku duduk dalam jurusan se-kencang ini?
seorang bakal jurutera xmampu menyiapkan soalan yg bergaya mcm tu...waaaahh!!~~ sadis2! haha!
apela naseb bangunan2 gah yg bakal muncul xsampai 10thn dari sekarang?? errkk...noktah!


cuma ade 3 soalan...yeaahh..killer question bg manusia macam aku ni lah...


tgh malam,,berbundle2 jawapan dari teman seperjuangan yg same2 berjuang mencari jawapan..
aku dapat,,aku send,,
mereka send,,aku accept...
bukan ape,,same2 mencari ilham...he.he.he.
skype--aku syg kamu!


jam 3 pagi,,kertas kajang 10 helai ditambah sehelai kertas graf,,siap aku compile..stapler elok-elok,,tape molek-molek..letak atas buku fluids mechanics yg tebal tahap dewa yg patut aku pulangkan ke cik library...
naik katil,,tido...


4.30am..."sue,,bgun sahur..."
aku mampu bukak mata je..mint & wanie dah duduk bersila gaul lauk...aku perati je dr atas katil..
neb masih tak keruan nak makan ape....tp nmpaknye die kacau milo...hehe..tp masih xputus kejutkan aku yg liat..bukan aku xsedar,,cuma xde mood maw makan...jdk aku perati je orng makan...


burger aku melayang mcm tu aje...konon maw bersahur burger padahal kenyang berbuka masih aku rase sebelom tido tadi...maklomla,,bershopping juadah kat pasar malam..agak mewah...


kelas pagi,,fluid mechanics...
dem! manusia yg pinjam notes aku semalam xdtg...hampeh btol...da pnjam tu sendiri maw ingtla..

xdikasi pnjam kang aku dpt tittle minah kedekot free...bila dikasi xreti2 nak pulang...kalau aku asek menempel muka minta bila notes aku maw dipulangkan nnt dikatanya aku "lecehla ko nii...nnt aku pulangkn lah." ( sambil bt muke irritating mcm aku plak yg nyusahkan idop die..uhh.. )

hellooo~~ ni bukan ckp kosong..sbb aku pernah terkena howkeyh! so,,jgn ade sape2 xpuas ati dgn statement aku tuh...


sape makan cili api die rase la apinya..

Wednesday, September 17, 2008

home-work

bosan...

maw buat esaimen soil,,tapi aku kosong...

ape punya pesen soalan yg orng tua tu kasik?

kerja yg perlu dibereskan sebelum jumaat tp masih belum dimulakan di ptg rabu...

dgn sabar yg terpaksa aku thn bila tgk bola kat ikon komputer tu asyik bergerak menandakan internet connection yg gile bagai...

haiiihh,,nyirap hakuu!!~~

Tuesday, September 16, 2008

tribute to ayah

aku jadi sedih,,bila ayah xsampai hati nak lepaskan aku balik awl...sebab tiket balik dari jb ke kuantan tinggal hari sabtu...
yg maknanya aku akan pulang ke kuantan sehari lebih awl dari ape yg kami 1 family rancangkan..
mama dah plan,,raye thun ney kami 1 family akan spend mase together lebih lame..
memandangkan selalunya ayah xdapat nak cuti lame...tahun ni mama beriye minta ayah amek cuti lame sikit..memandangkan aku and dida (my 2nd sis) da xduduk rumah...mama kate xlame lagi mungkin kamu semua dah xberaya dgn mama dan ayah lagi...
aku jadik sedih..diam..
betul jugak ape mama kate...


aku xkesah pun kena balik awl sebab da xde tiket walaupun ade rase sikit ralat...
nak bt camane kan?? besela,,cuti raye memang tiket abes awal...( kata2 nak sedapkan ati )
tp aku jadik sedih bila ayah asyik risaukan aku sebab kena balik awl walaupun aku taw sebenarnye die yg sedih...he..he..he..


aku memang kalah btol kalau kena dgn lelaki yg sorang ni..maw meleleh air mata time tu jugak...tp control je..sbb ayah xsuke aku menangis..mase kecik dulu,,kalo aku menangis,,ayah akan marah sampai aku bhnti menangis...(bknnye kena pujuk)..maybe sebab backgrnd adek-badek prmpuan family beliau yg sgt mudah menangis kot,,jadik sbb tu beliau xmaw anak prmpuan beliau jadik cenggeng sbb benda2 yg remeh temeh!
tp aku cuma perempuan biasa...walaupun xmudah jatuh airmata...tp normal la utk kite menangis...


lelaki yg paling mudah jatuhkan air mata aku...ayah...
nak bt mcm mane,,aku memang daddy's girl..haha..


penyayang,caring,understanding,sporting and paling penting beliau sgt phm dgn jiwa anak2 beliau yg tgh remaja ney antara sebab aku rase bertuah di-binti-kan dgn name beliau...
terima kasih ayah...

Saturday, September 13, 2008

iklan

aku baru je balik..dari ptg td kuar g kuantan..round2 shopping temankan shayg n liza...aku xde beli barang sgt pon..adela bape2 brng keperluan aku je..tp abes gak ah duet aku..nyaris jejak negatip.. seb bek dpt diselamatkan..
ingtkan ptg td maw buka puasa kat padang..da smpai dah..tp bile g bazar,,byk mknn da abes..maklomla da pkol 6.30pm..so,,ktorng beli je ape yg patot..n buke dlm kete..then baru crk nasik kat tempat laen...melepas peluang nk berbuka kat tgh2 padang..pelik aku dgn kuantan neyh..aku x penah jumpe tradisi mkn kat tgh padang ney kat tmpat laen..ramai tuu! sp dtg dgn family pon ade...padang tu dkt dgn masjid..so,,lps berbuka bramai2 kat tgh padang tuh,,mgkin mudah utk mereka ke masjid yg ade kat sblh pdang tu je kot..interesting kan??


skang neyh xde bt ape pon..dok tercanggak2 je dlm bilik sorng2..mls aku nk post mende neyh sbnrnye...yela,,pnt..baru balek..tp adela sorng makhluk tuhan neyh,,dari semalam dok soh2 aku post cite psl die...motip die nk soh aku publish name die yg xbape glamer kat blog aku yg glamer ney ialah krana die nak menyibok (die yg ckp)...pas2 asek tny je...
"su,,ko xupdate blog ko ke??bile name aku nak kuar??"
haisshh...aku soh die bt blog sndiri xnak..kat blog aku gak die nak nyemak...

disebakan aku neyh sahabat yg baek ati,,aku publish kan gak ape yg die nak aku tulis...soo,,gurls out there,,kalo berminat, blh tgglkan nombor telefon you all kat bhgian komen eaa..

name beliau ialah Mr.Z ( bukan nama sebenar )..spesis manusia..berusia 20thn..sifat2 beliau adelah sperti yg dinyatakan di dalam perbualan skype dibawah:



[10:57 :07PM]Mr. Z says: ko tulis je la,yg aq nie baek...
[10:57 :07PM]suhailito says: lagi?
[10:57:12 PM] Mr. Z says: aq kalw wat blog,nti aq malas nk update...
[10:57:19 PM] Mr. Z says: aq nie sopan santonn.....
[10:57:31 PM] Mr. Z says: hormat kat pak guard..
[10:57:42 PM] Mr. Z says: hormat mak cik kafe....
[10:57:51 PM] suhailito says: oo...ade lagi ke nk kene ckp?
[10:57:53 PM] Mr. Z says: sifat2 mahmudah sume kat aq la...
[10:58:10 PM] suhailito says: ookok
[10:58:16 PM] suhailito says: setel
[10:58:17 PM] suhailito says: bereh
[10:58:18 PM] Mr. Z says: yessss...
[10:58:22 PM] Mr. Z says: beyeh..
[10:58:24 PM] suhailito says: ney kire nk promote ko la ea
[10:58:34 PM] Mr. Z says: yup...
[10:58:35 PM] Mr. Z says: hahahaaaaaa
[10:58:36 PM] suhailito says: nk dpt awek la ney
[10:58:39 PM] suhailito says: xde hal
[10:58:40 PM] Mr. Z says: x la...
[10:58:48 PM] Mr. Z says: juz nk nyebok je..
[10:58:52 PM] suhailito says: huh,,
[10:59:03 PM] suhailito says: yelaa..blog aku kn ruangan iklan..


konklusi:
Mr. Z nak tumpang glamer aku supaya die pon blh jdk glamer..

keajaiban lagi kepelikkan

meh2..aku nak share benda2 yg agak menarik lah utk tatapan semua..
aku dpt mende2 ney pon dr classmate aku yg dah veteren..hehe..bile aku tny,,mane ko dpt mende2 neh sume??

die jwb....aku kan dalame kat ump neyh,,besela...
emm,,die adela student degree lepasan diploma dr ump..pangkat brader2 ah neyh..
soo,,mmg dalame la die idop kat sini..maybe sbb tula mcm2 die da explore..
cume aku je mls nk explore mende2 neyh sume...
blhla ushar2 klo da bosan thp dewa dewi cam aku neha...
dia bg mende neyh lps aku bt shoutout BOSAN AKU kat skype aku..
maybe sian tgk aku mati kering sbb bosan kot...
pape pon,,check dis out!



neha aku terjumpe antara gamba2 yg aku rasekan menarik..







lps je aku tgk gamba2 neyh,,aku rase cam nk mkn je sume tuh..tp korng jgn gelojoh sgt... ekceli,,mknn2 tuh sume adelah KEY CHAIN! key chain yg berbentuk makanan howkeyh! aku rase cam nk gigit2 je key chain tuh kalo aku dpt...korang plak camane?

Wednesday, September 10, 2008

oh hoki

hari ney sgt letih..teramat!

nak kate class full,,ariney cume 1 class je...class BI..
pastu ptg ade ko-Q...
maen hoki di tengah2 pns di dalam bulan pose mmg sgt adventure..
menguji ketahanan fizikal,mental dan nafsu...
(kekeringan anak tekak yg dah berada di tahap max,,xdpt aku bantu ikoran skang kite berada di dalam bulan Ramadhan...)

belajar perkara menarik hari ney...n selalu bile latihan,,aku rase cam stress je..tp hari ney aku gelak terlalu banyak smpai aku rase inilah salah 1 sbb kenapa tekak aku terasa sgt kering...
hari ney,,latihan tok posisi sebagai penjaga gol hoki...kami diperkenalkan dgn alat-alat ( pakaian tok penjaga gol hoki tula..sume orng mst penah tgk kan? yg bile pkai jln cam monster tuh )..
byk! n mende tuh menutup hampir seluruh bdn kite..utk elakkan kecederaan dari tekena bola hoki yg keras ditambah pulak dgn pukulan mantap dari player2 hoki yg sememangnye mempunyai stamina yg tinggi...( kalo takat pukulan dari aku,,penjaga gol tu tgk pon gelak je )

agak kelakar la bagi aku...sbb aku membayangkan diri aku memakai mende2 tuh...
then,,ktorng diajar plak tentang posisi badan yg betul sbgai seorng penjaga gol...
kaki perlu dibengkokkn sdikit sambil sedikit meninjit dan badan sedikit ke hadapan dlm posisi seperti nak terjatuh ke hadapan tp jgnlah smpai tejatuh.. ( pandai2 la balance bdn sndiri kan...klo da tjatuh,,sendiri maw ingtla mcm mane nk bangun..)
tgn kiri diangkat seperti lagak orng mahu bersumpah (utk menahan bola ) n tgn kanan memegang kayu hoki...tp b4 tuh,,ktorng perlu berlakon konon2 pgg kayu hoki...n ktorng diajar cara yg btol utk menahan bola....

latihan pon dimulakan setelah selesai briefing dr En Izwan...
aku pon beriye2 la bt latihan tu...semangat tuh da ade..sblh aku si meon..n en Izwan cam besela,,die akan supervise ktorng sume...
tetibe die dtg kat meon..

en Izwan : cara awk slh tu..mcm ney..bwk bodyweight awk tu skali bile bergerak..n jgn lupe tgn utk thn bola..ok?(sambil beliau pon mnjkkn cara yg btol)

meon : ok encik!

en Izwan : eh2,,yg awk ney pulak kenapa?? tgn tuu...bkn mcm tu..(sambil menunjuk kat tgn kiri aku)

suhaila : betol la encik..sy bt mcm encik ajar ( menjawab dgn pnoh konpiden )

en Izwan : tgn awk mcm ney..(die meniru gaya tgn aku sambil muke sengih2 )..tp sy ajar awk bt mcm ney ( dan dia mnunjukkn posisi tgn yg btol )

aku pon menoleh tgn kiri aku tuu..alamakkk!!!
gaya tgn ala2 makcik bwk bakol nak g pasar...malunye i!!!!~~~

dan aku bt2la ketawa nk cover malu...
en Izwan plak muke tgh thn ketawa...tp die sengih je tgk aku..pastu die tros blah..fuuuhh~~
yg si meon ney toksah ckp la...dah ketawa mcm orng xpose...sampai teduduk die ketawakan aku...
tp aku pon ketawakan diri aku gak...nak bt mcm mane kan?? mungkin aku neyh terlalu "ladies" sgt sampai maen hoki pon lupe nak buang tabiat suke bt tgn ala2 makcik tuh...haha!

latihan hoki abes utk hari ney...pasney aku kene dtg sekali lg tok test je...

huh,,sbnarnye aku rase ngantok + pnt sgt...tp keje byk...
so,,aku post la blog ney utk hilangkan ngntok aku...
nmpaknye agk bekesanla selepas membebel pjg...
howkeyh,,aku maw bt kije2 aku tuh...
chiaaw!





Saturday, September 6, 2008

special edition

6 september 2008
ape yg spesel?? haa,,opcos la ariney spesel..pasal ariney genap 20 tahon aku diberanakkan ke dunia ney...
lg bape minit je lg da nak msok 7 sept..maknenye jap lg aku kene wish bday fara plak...
happy becoming birthday to miss farahani yg beranak selang sehari dgn aku...


birthday aku taon ney,,walopon x semeriah mcm aku kat umah,,at least,,ney antara yg akan aku ingt sampai bile2 la...ahaks!
dgn idong kembang-kembang kuncop,,aku nak bgtaw aku dpt adiah tedy bear...
adiah ekhlas dr rumateku...
err,,ekhlas ato tepaksa belikan aku adiah tu aku tatawla kan,,tp rasenye ekhlas...
sbb aku da nmpak cahaya ke ekhlasan tuh dr awl lg...haha...
si wanie,mint dgn neb klo bace neyh mst dorng ghase teharu..hehe..
selaen adiah bear,,
aku gak dijamu dgn hidangan yg enak lg menjilat jari...
PIZZA HUT + KFC
cube korng byngkan,,betapa kaye dan pemurahnye rumate aku neyh sume...
untong sape jdk aku wehhh...haha...
neway,,korng mmg best...
dgn soh aku tiop lilin yg 6 batang tuh ( sorng pgg 2 batang )
motip aku kene tiop lilin 6 batang tuh aku tataw...tp siyesly mmg rase besh...sbb aku dalame xtiop lilin besday...hehe..teharu3!
n malam tuh aku tido plok bear le pelagi kan??
mimpiku cukop indah~~~ lalala~~


ney 1 lagi yg bt aku teharu sampai skang..
ayah...
da post adiah besday aku sehari lg awl...
die pos kat bank..so,,pepaham jela kan...huehue..
tpt kol 12 ayah call...rase lg la teharu...
mekasih yah!
pas2,,disebabkan maxis pon bg aku adiah gak iaitu berupa pree call maxis-maxis selama sehari,,
aku pon manfaatkan ia sebaek mungken...
gayotting wif ayah,mama,dida,abg n adek....haa,,puas ati aku dpt ckp lelame...
yelaa,,boipren xde,,tu yg aku dok ngaco mama je...sampai mama ckp camney...

"nanti mama crkkn laa boipren tok alng...pasney g gayot dgn boipren eh.."

huh,,taw2...mama gurau jeh tuh...tp sbnrnye niat die nak bgtaw aku dah-dah lah tuh..mama byk keje neyh..tp aku bt dono jeh...hehehe...sory maa..


notes:
syukur taon neyh aku celeb bday aku dgn hati yg senang dan x sedeh...xmcm taon lps...bday aku yg ke-19...merupakan besday plg sedeh & menyayat hati sepanjang idop aku..n mustahel aku akan lupe...mustahel sgt2! kepada insan yg berjaya membuat air mata aku jatuh masa besday aku tuh,,aku da maafkan,,cume aku mmg xblh lupe...arap ko bahagia n berjaya dlm idop ko.. aku doa aku xkan jumpe ko lagi n jgk spesies2 mcm ko...klo terjumpa pon,,mungkin dlm situasi yg berbeza..







Friday, September 5, 2008

put me on the 2nd place

jika dia cintaimu
melebihi cintaku padamu

aku pasti rela

untuk melepasmu
walau ku tau
ku kan terluka
jikalau semua berbeda
kau bukanlah orang yang kupuja
tetapi hatiku telah memilihmu
walau kau tak mungkin tinggalkannya
jadikan aku yang kedua
buatlah diriku bahagia
walau pun kau takkan pernah
kumiliki selamanya




p/s : i tend to let u go baybeyh,,than be on the 2nd place!


lucky

Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

Thursday, September 4, 2008

buddies

2,3 ari lepas,, shayg editkan layout blog aku ney...
sgt cumel & menarik...rainbow2 gituh!
tp 2,3 hari kemudian,bile aku bkk....hilang sume...
uwaa!!!!
n aku tepaksa tuka pd layout bese jela...
jutaan trimas & penghargaan bt saudari shayg yg sudi edit blog daku...
siyesly,,,ia awesome!!
nnt i edit balik,,n berusaha nk bt balek layout rainbow2 tu eaa...hahaha...


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


ptg td,,sementara tggu waktu berbuka, aku msg kat member lame aku..a boy..wish selamat berbuka..dalame xcontact mamat neyh...bkn ktorng lost contact,,tp aku yg selalu xde kedit n mls nak reply msg...jhtnye aku! so,,dlm erti kata laen,,aku la yg menjadi faktor utama ktorng lost contact..x gitu..dalame da aku nak msg mamat neyh,,tp bz..sbb klo da borak dgn die mmg lame ah...bile di pk kan balek,,rase bedosa plak dalame x cntact die...yela,,b4 ney ktorng member kamceng tuh..sllu banje aku tgk wyg..haha...pantang ade duet lebih,,mst ingt member..n walopon die da ade gf,,tp member tetap member..tu bnda yg mmg aku tabik spring kat mamat ney dr dulu...sbb for certain orng,,bila da ade gf,,konfem da lupe member..err,,tp xsume..ade gakla yg aku jmpe camtuh..


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


aku dok mcm manusia yg xde keje...
sdngkan esaimen melimpah ruah mnuggu mase tok disiapkan..
dgn style selamba & rilek unta aku xstart pn lg...
nanti,,2,3 hari b4 submit,,aku lah manusia yg mcm unta xcukop air dlm bonggol..
beasala tuu..


bebelan kosong

baru pas sahor..n macam biasa la,,bile aku sahor,maknenye aku akan amek risiko utk saket prot.. sebagai seorng insan yg sememangnya berani mcm aku ney,,aku akan amek risiko tuh..haha.. aku pon tataw ape problem aku ney...dr kecik smpai skang, aku memang xblh mkn pagi, apetah lg bersahor yg sememangnye memerlukan kite mkn dikala pagi buta..

da bape hari xdpt nk blogging,,ney sume angkara server ump yg agak bodo..tensen btol aku..dala 3 hari berturut mase cuti medeka arituh dorng tutup server,,cube la bayangkan betapa bosannye idop makhluk2 kat ump ney bile xde tenet..tah pape jeh...

31 ogos 2003
mlm medeka...thn ney,,semangat nak celeb tu ade..n aku dgn rumate n jiran2ku pon berdondon-dondon ke astaka..acara tok pengisian mlm tuh boleh dikategorikan...busan.. tp bile smpai part countdown, boys da mule naek syeikh...syok bagai nak gile..aku tgk da mcm kat konsert rock dah.. yg mcm tekena sawan medeka pn ade..masing-masing...pas abes countdown,, sume balek..tp cik guard dah kunci pagar ostel...haishhh...ape kes la dorng ney..mmg la peraturan akan kunci pgr ostel slps kol 12 mlm,,tp,,kan ramai yg g celeb medeka, plus,,mende tuh anjuran ump..bkn nye ktorng ney sume g celeb kat kuantan ke..
balik bilik tido...

pagi hari medeka,,ktorng kuar g shopping...sbbnye sok da nk start puasa..n mcm beasala...duet melayang2...n aku beli mata baru!! hahahaha...berani x berani,,aku beli contact lens..last2 melekat gak mende tuh kat bijik mata aku...
seharian bejalan..kaki gaban lenguh...
hari yg sgt meletihkan...


Tuesday, September 2, 2008

oh september

oh manisnya september...
kenangan terindah kita...
janjiku pada dunia..
dijiwaku hanya kau manja~~
disinilah bermula,,cintaku padamu manja...
walau tanpaku sedar jiwaku untukmu bergetar..
fikiranku berkata...
hatiku merasa cinta..
apakah kau pun sama.. aku pasti engkau pun sama..
untukmu oh manja...
terimalah oh cintaku seadanya...
kita bagaikan camar...
terbang di awan bersama,,
laut pun begitu jua..
ombak dan pasir sejiwa...~ ~

Thursday, August 28, 2008

TOS kekashihku

die da bt aku keciwa

keciwa teramat!

mcm mane nk hilangkan rase keciwa kpd kekashih sndiri??

ahh~~ ade 7 mggu lg aku kene ngadap muke die yg henshem neyh...

xpe,,idop mesti diteroskan (bak kate SHAyg)

sok fluid plak menanti...

& ternyata la sgt aku mls nk study sbb aku tgh melayan blog skang...


love,
suhaila al-tos


...........................................................................................................................................................................