Thursday, December 31, 2009

we made it!

tahan kentut ni semua ;DDD


no comment. ~_^

*hah, aku tengok si syaeera xtidur lagi. dok meng-comment gambar2 ni dekat fb. lepastu dia xpuas hati tu suju menang Thailand's 2009 Asian Channel V Chart. sibuk cakap Big Bang punya lagu lagi banyak lah apa lah, tapi SuJu jugak menang bukan BB!! dah lah dia bash aku semacam. crazy fan betul. hampeh punya mak tiri. ni chah ke, fara ke, nadia ke siapa2 la yang baca jangan bagitaw dia pulak. mati aku kena dera dengan si mak tiri tu nanti. haha!

Tuesday, December 29, 2009

Sunny

lunch lambat sikit. so, nanti lapar pun lambat sikit. sekarang ump macam dekat Mexico.

Sunny,Sunny, Sunny, I Love You~~I Need chuu~~ *pernah dengar? anyone?*

Sunday, December 27, 2009

haha

yeay! dah sampai U. *nada gembira*

Magic Tune 2

esok balik pahang semula. student life macam biasa semula. itu hari lepas amek result adik, yang obviousnya aku yang berdebar macam aku yang duduk periksa padahal adik rilex gila. (siap bangun lambat lagi budak ni) *anyway tahniah besar untuk adik* terus berpoya2 ke City Square dengan budak2 gedik. ceroboh SIGS sekejap curik2 amek gambar tapi sampai hari ni Fara xupload lagi gambar2 tu. hesh nak kena si fara ni taw!

seminggu ni 2 kali aku tengok wayang. haa,amek kau.
New Moon ok2 saje. best sebab Jacob tu handsome rupanya. tu aje. adik aku membebel sampai hari ni sebab xpuas hati dia xdapat tengok Princess Frog.
and Sherlock Holmes ok best. kalau x mati aku kena fire dengan Dila yang nak sangat tengok Princess Frog.

aku akan merindui rumah, katil, tv, bantal busuk blablabla.........

Wednesday, December 23, 2009

Magic Tune 1

fuh, fuh, taw apa, tadi aku dok sibuk2 alih wayar sana alih wayar sini xtawlah bermotifkan apa sebab mak aku yang suruh. agak menyedihkan bila kita kena buat benda yang kita xtaw motif dia apa. hahaha.

esok 24/12 result pmr keluar. oh btw, aku punya meimei yang merangkap si bongsu ialah pmr candidate. so, aku yang penuh dengan sifat2 dengki terus cakap dekat dia, esok aku yang teman ko amek result. ko kalau result teruk dekat situ jugak aku sekeh. maka sekarang dia tengah pujuk mak aku. nak pergi sorang katanya.

tiba-tiba teringat masa aku pergi amek result PMR dulu. pergi sorang. sedihnyaa ;-( aku gembira campur terharu sorang2 dekat tengah2 dewan.

Monday, December 21, 2009

peek-a-boo and i-see-you

fine..fine..
malam tadi adek terbaring atas hp aku. skrin dia rosak. hp flip yang memang terkenal dengan kesensitifannya itu telah tidak mengeluarkan apa2 gambar lagi di skrin itu. ni bukan rasa nak menangis lagi, tapi memang menangis terus.

laptop problem, hp problem. lepasni apa lagi? stress gilaaa!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

dekat channel U Singapore tengah tayang episod variety show dari Taiwan. and guest dia orang SJ-M!! nampaknya antara Korean boys cuma Siwon aje boleh cakap Mandarin dengan agak baik. cayalah!

Sunday, December 20, 2009

blablabla

keputusan PMR keluar 24/12.. macam aku aje budak amek PMR.

Thursday, December 17, 2009

morning

muahahahahahahahahahahahahahahaha.
sedih dalam hati tuhan jela taw.
online bersepah2.

Wednesday, December 9, 2009

oh la la

Sorry Sorry (answer).
sexy version of Sorry Sorry.
EunHae rapping part was awesome. nice touch! *cair cair cair*


sorry baby, sorry baby (tu je aku paham. haha)
bila maw keluar mv?

aktiviti seronok cuti sekolah

sebab aku rasa aku paling enjoy part makan, so upload gambar dekat meja Makan Berdamai jela ek. hahaha.

^see, i dapat gambar sipi aje.


^suruh dia pose cun, dia buat peace.


^sebelah tangan pegang kipas, tisu, kompek powder. sebelah tangan lagi pegang baju(ekor) pengantin. aku sendiri jalan macam nak tersungkur. lagipun duduk atas pelamin panas ya ampun! lepasni insap dah xnak jadik pengapit. nak jadik pengantin aje. hahaha! *cis, mata kejam.*


tukang kipas pengantin baru nak amek gambar sendiri. tuptup bateri kamera kong. so, kita amek guna kamera henpon yang memang konfem xde kualiti.
ini kenduri sebelah Pakcu. kenduri sebelah Makcu i pengapit jugak tapi tapi tapi kena tapis dulu gambar2 tu. haha. later lah.

Tuesday, December 8, 2009

pi ka pi ka


bangun2 tidur terus online. tapi lepastu xtaw nak buat apa. haih.

Saturday, December 5, 2009

starlight tears

lokasi : online depan tv.
nama tuan laptop : dida
tiap2 kali on9 guna laptop dida aku mesti tulis macam bagi credit pulak kat dia. ek eleh.

currently listening to Starlight Tears. adek found this song. Boys Over Flowers OST kot rasanya since shes so into BOF now. Lee Min Ho sana, Lee Min Ho sini.

esok balik kampung lagi wowowowo. kenduri kawen lagi. wowowowoo. holiday kali ni macam susah sangat nak diet. tapi tetap akan kuatkan semangat chaiyok!

apa yang sentimental sangat lagu ni?

chocolate love...auuu~

ok baru dapat laptop petang tadi. ingat nak upload gambar2 picnic dekat fb tapi si supi yang baik hati (lah sangat) dah uploadkan tapi dia upload gambar orang lain aje, gambar dia yang candid2 tu semua dia xupload. nanti kau!

connection macam xbest sangat malam ni. ingat nak upload video melalak dalam khemah tapi lembap ya rabbi. so xjadik. haha. (sila tengok dekat fb jela kawan2, aku malas nak upload gambar melambak dekat blog. nanti aku sambung upload lagi gambar sebab yang supi upload hari tu x aci!)

*dah kena sound dengan Dalifa sebab upload gambar lambat. sorrriiiiiiiiii~

btw, picnic tu dekat Kota Tinggi Waterfall. hujan renyai2 tapi lenjan jugak mandi main air macam xhengat2 lepastu balik macam nak demam. tapi super girl mana demam kan? hahahaha.

nampak x tajuk entry aku? lagu baru SNSD. Fit Glamer bekalkan aku untuk bekalan cuti sekolah. ohh,,cute gilaaa! kalau tengok diaorang boleh feel2 macam diri sendiri pun cute xpepasal.

dah2. besok nak bangun awal. nak jogging! *ceh2*

daa!~ ^^

Thursday, December 3, 2009

3.12.09

laptop masuk ward. ni tumpang laptop dida. macam2 nak cerita.
picnic isnin hari tu was awesome!~
we had so much fun together!
tapi masih xdapat nak upload gambar dekat fb. konfem budak2 ni bising pasal banyak amek gambar dekat kamera aku aje. hahaha. videos pun ada. i will try to upload it as soon as i can.

till then...take care people and enjoy your holiday! ^^

Sunday, November 29, 2009

100 Truths!

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 100 Truths about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you.
(To do this, go to “notes” under tabs on your profile page, copy and paste this note, erase my answers and enter your own, tag people (in the right hand corner of the app) then click publish.)

WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage: tadi aku kunyah apa ek?
2. Last phone call: mama
3. Last text message: Mak Uteh
4. Last song you listened to: Gee. (dari blog siapa tah sebab aku open tab banyak2. sebab aku pun memang tengah in dengan lagu tu so aku xclose pun blog tu semua. xtaw blog siapa yang letak lagu tu)
5. Last time you cried: hahaha. beberapa hari lepas. malu malu malu. TERmenangis.

HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice: pernah.
7. Been cheated on: pernah.
8. Kissed someone & regretted it: xpernah.
9. Lost someone special: pernah.
10. Been depressed: terlalu pernah.
11. Been drunk and threw up: xpernah.

LIST THREE FAVORITE COLOURS:
12. blue
13. black
14. red

THIS YEAR HAVE YOU: (2009)
15. Made a new friend: ada.
16. Fallen in of love: tiap2 hari kot. tengok muka Hangeng tiap2 hari pun tetap cair ;P
17. Laughed until you cried: selalu pernah.
18. Met someone who changed you: ada ke? siapa boleh ubah aku?
19. Found out who your true friends were: belajar untuk kenal orang sekeliling kita.
20. Found out someone was talking about you: mestilah ada.
21. Kissed anyone on your friend's list: hahaha. op cos!
22. How many people on your friends list do you know in real life: 90%
23. How many kids do you want?: xkesah. berapa pun aku gembira.
24. Do you have any pets: x.
25. Do you want to change your name: no no no.
26. What did you do for your last birthday: duduk dalam bilik aje kot.
27. What time did you wake up today: 9am.
28. What were you doing at midnight last night: baru sampai JB. terus tidur sampai siang.
29. Name something you CANNOT wait for: segan nak cakap.
30. Last time you saw your Mother: baru sekejap tadi.
31. What is one thing you wish you could change about your life: my attitude. kadang2 aku sendiri xsuka attitude aku.
32. What are you listening to right now : still GEE..
33. Have you ever talked to a person named Tom: xpernah lah pulak.
34. What's getting on your nerves right now: result final exam aku.
35. Most visited webpage: adalaaah.
36. Whats your real name: Suhaila
37. Nicknames: Su, Kak Ellaaa~(sebab seminggu bergelumang dengan sepupu2 kecik so macam terngiang2 nada 'Kak Ellaa'~ tu)
38. Relationship Status: single
39. Zodiac sign: virgo
40. Male or female?: female
41. Primary School?: S.K. Taman Daya
42. Secondary School?: SIGSJB, TEKNIKJB
43. High school/college?: KMJ,UMP
44. Hair colour: hitam menawan
45. Long or short: rahsia. puahaha.
46. Height: 163 or 164. xberapa ingat. pasal xde nurse datang U ukur tinggi & amek berat badan.
47. Do you have a crush on someone?: soalan cepumas malas nak jawab.
48: What do you like about yourself?: semua! haha. konfiden gilaa.
49. Piercings: ears.
50. Tattoos: gila ke.
51. Righty or lefty: Righty

FIRSTS :
52. First surgery: xpernah.
53. First piercing: 4years old
54. First best friend: Nurul 'Aliya.
55. First sport you joined: lari bawak bola pingpong guna sudu.
56. First vacation: balik kampung? (^^)
58. First pair of trainers: aa?

RIGHT NOW
59. Eating: x.
60. Drinking: telan liur.
61. I'm about to: tidur.
62. Listening to: bunyik kipas.
63. Waiting on: xde pape.

YOUR FUTURE :
64. Want kids?: op cos!
65. Get Married?: semestinya nak. haha
66. Career?: hehehe.^^

WHICH IS BETTER :
67. Lips or eyes: eyes
68. Hugs or kisses: both.
69. Shorter or taller: taller
70. Older or Younger: older
71. Romantic or spontaneous: spontaneous
72. Nice stomach or nice arms: stomach :P
73. Sensitive or loud: loud
74. Hook-up or relationship: relationship
75. Trouble maker or hesitant: trouble maker.

HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger: x.
77. Drank hard liquor: never.
78. Lost glasses/contacts: xpernah.
79. Sex on first date: gilaaa??!!
80. Broken someone's heart: pernah.
82. Been arrested: memalukan.
83. Turned someone down: pernah.
84. Cried when someone died: pernah.
85. Fallen for a friend?: pernah (~_~)

DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: yes
87. Miracles: depends
88. Love at first sight: no.
89. Heaven:definitely
90. Santa Claus: xpernah tertipu.
91. Kiss on the first date: no!
92. Angels: aku percaya ada malaikat.

ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time?: oh xpernah.
95. Did you sing today?: setiap hari.
96. Ever cheated on somebody?: pernah.
97. If you could go back in time, how far would you go?: 10 years back.
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be?: banyak sangat.
99. Are you afraid of falling in love?: kind of yes.
100. Posting this as 100 truths? : yes.

*siapa rasa bosan, anda wajib jawab 100 soalan ni. amek kau.

29.11.09

ok. seminggu aku xonline. pasal balik aje dari pahang sampai jb petang tu jugak balik Batu Pahat pasal makcik aku kawen. sibuk xpayah cerita. cewah macam aku pulak pengantin. nasib baik paper aku habis agak lambat so aku balik kampung lambat so xdelah kena sibuk2 tolong orang. kesian dekat cousin aku sebab seminggu duduk kampung sebelum kenduri. dia lah kena tolong rewang sakan. masa petang Jumaat aku sampai je kampung terus carik dia sekali jumpa dia tengah curik2 tido. hahaha.

petang Jumaat dah xde apa sangat pun sebab kendurinya Sabtu. cuma aku sibuk potong daun pandan nak buat Bunga Rampai & siapkan gubahan hantaran. wahaha! Suhaila buat gubahan hantaran? gila! aku pun xtaw aku boleh buat sebenarnya.

kenduri kawen memang meriah. lain kali kot aku cerita kalau rajin. lepastu aku kena tinggal kampung seminggu. xonline seminggu. hidup macam lost nak mampos.

minggu depan balik kampung lagi sebab kenduri sebelah lelaki pulak.


***i pun berinai masa malam berinai! tapi xsepuluh jari. pasal mak aku marah amek inai pengantin lepastu pengantin yang inaikan aku. haha. dah pengantinnya yang nak inaikan, nak buat macam mana?

Thursday, November 19, 2009

19.11.2009

balik dulu.

thank you Yasmin sebab hantar aku walaupun masih ada paper esok pagi. good luck. nanti pergi dating elok2. ^^

nabila balik dengan ehem ehem jaga diri baik2 jugak ok. jangan nakal2. ~__~

wanie dah balik. pun jaga diri baik2 ok.

happy holidayyy~

XOXO

Friday, November 13, 2009

13.11.09

dida balik jb hari ni. telefon dengan gembiranya cuma nak bagitaw tadi dia punya last paper and nak balik malam ni.
ughh! jelesnyaa..
lepastu dia dapat pergi majlis nikah MakCu..aaa..lagi jeles.

lagi 2 paper. mintak2 aku rajin & kuat semangat.

Wednesday, November 11, 2009

kenapa i malas?

aku sedikit malas nak online.
bukak laptop pun malas.

eleh eleh, tapi bukak jugak.



untuk syazana

aku rindu blog sazana.
dia private blog tapi xinvite aku.
wajiblah aku merindui blog dia.
dah beberapa jam ni xdapat bukak blog dia.

sampai hati ko Naa..*stail muet cakap*

sha,
terharu x?
aku rindu blog ko..hahahaha!
oi nak private invite lah aku!
^^

Tuesday, November 10, 2009

oi mana ni sumber inspirasi?
*tetibe plak nak carik sumber inspirasi*

kenapa masih duduk depan laptop lagi haa?


Friday, November 6, 2009

its final y'all


GOOD LUCK, people!!!
\(^_*)


Sunday, November 1, 2009

outing


hari ini berfoya2 dengan nabila & yasmin. konon keluar cuma nak tengok movie saje tapi tapi tapi biasalah perempuan. girls outing kataa..

PAPADOM memang best x tipu. tiba2 rindu gila dekat ayah.

adoiyai~ control cun aje xtumpah air mata duyung.




Saturday, October 31, 2009

i nak cream puff yang gemuk tu.
aih, sedapnya tengok orang dalam tb makan.




nak satu copy Mr. Tenjo Night jugak boleh x? ^^


seram sikit


tiba tiba rasa panas. rasa macam darah naik kepala.


scary x?

Friday, October 30, 2009

lovely complex


ini tajuk cerita Jepun. oi, sejak bila aku layan Jepun pulak kan? ni anasir2 jahat dari adik aku lah ni. letak cerita Jepun la, Korea la dalam laptop aku. tapi cerita Jepun ni aku baru tengok. haha. sorry dida~

mula macam xbest ingatnya, sekali bukak2 intro dia pasal cinta seorang lelaki pendekrendah dan seorang perempuan tinggi yang direject.

lelaki rendah - kena reject dengan perempuan sebab perempuan rasa kelakar bila berjalan dengan lelaki yang rendah dari dia.

perempuan tinggi - kena reject sebab dia tinggi dan lelaki rasa dia akan nampak x cool bila jalan dengan perempuan tinggi.

ok, itu cerita cinta mereka dulu, cerita macam mana lelaki rendah dan perempuan tinggi jatuh cinta...em.. kalau nak taw cariklah cerita tu. tengok. haha. malas aku nak cerita. lagipun ni cerita lama. rasa dah ramai kot pernah tengok.

so macam biasa, highlight dalam cerita2 Korea Jepun ialah part2 comel yang x didapati dalam mana2 cerita bangsa lain. haha.
-part Otani dan Risa ber-bluetooth. comel itu segalanya.
-Otani dan Risa pergi funfair. aku pun nak jugak cermin mata beso tu~
-Risa buat banner "I LOVE MY SHORTY"
-Otani kiss Risa siap kena tinjit kaki. hahahaha. sweet laaah.


*tinggi ke, rendah ke, yang penting hati. as long as you leb me, then i leb u many more. =DDDD

30.10.09

-sekali habis duit dekat something yang kita minat adalah berbaloi kan?kan? sekali aje. haha. xcantik pun xpe, dah minat punya pasal. ^^

-sangat melayan video f(x). kenapa lah awek2 ni badan macam sotong? jeles i~ i prefer live perf than layan mv.

-padahal kerja banyak. boleh sempat blogging.

-siapa nak keluar? nak kirim bank-in duit please.please.please~

-nak tengok papadom lahh. anyone?


Tuesday, October 27, 2009

fire kang!



apa ni peluk2 laki orang?! xmalu lah tu!


Saturday, October 24, 2009

..........

apa lagi yang lebih heaven kalau bukan buat girl stuff yang kalau mak-mak tengok (mak aku la tu) konfem kena bebel macam ko ni dah xde kerja ek.

tapi tah ek. suka buat. haha!


jalan dulu

nak keluar. jalan2. walaupun kerja banyak.

yihaa!

bye!


Tuesday, October 20, 2009

daily update

*benda hell yang sha cakap tu dah habis. tadi. lega gila aku. semua orang terbaik! sumpah xtipu. yang menangis, menyanyi lagi2 si ajau yang patut dapat pujian sebab semangat yang ditonjolkan masa nyanyi lagu negeri Melaka.

*aku makan banyak gila hari ni. sebab hari ni hari selasa. sekali tengok muka sendiri ya rabbi bulat nak mampos!

*dari dulu sampai sekarang aku cukup kagum dengan cikgu2 and lecturer2 atau siapa2 pun tenaga pengajar yang sangat penyabar(walaupun garang tapi marah sebab kenapalah ko malas sangat bukannya maki kenapalah ko bodoh sangat) and xkesah bila student tanya soalan yang em..em.. ada unsur2 ngok(walaupun tengok muka aje dah taw muka tension sebab dia dah ajar dalam kelas tapi xpaham2 tapi tetap gigih explain lagi sampai paham). semoga hidup mereka sentiasa diberkati Allah atas segala ilmu yang diberikan kepada kami. amin.

late night entry

i don't have anything to share.

cumacumacumaaaa...

patutkah i shut down laptop sebelum tidur?

argh! good night people! have a very good nite and sleep well~~

Monday, October 19, 2009

F.Y.I

aku nak bagitaw semua orang. aku suka sangat off hp kalau aku charge bateri. sila jangan baling hp anda bila frust tahap gila babun sebab xdapat kontek aku.

harap maklum.

Sunday, October 18, 2009

eat-eat

hari tu aku ikut orang beli barang dapur. orang beli aku pun nak beli. dapur pun xde padahalnya. lepastu aku xtaw nak beli apa.

tapi aku TERBELI chipsmore choc coated with strawberry cream. ingat xsedap sebab TERBELI kan. tapi rupa2nya sedap oi. walaupun aku xsuka stroberi.

pegilah beli. buat kunyah2 kata mak aku.


sebenarnya aku tengah pening buat draft untuk speech!

18.10.09

Family Day Perkasa
Pantai Cherating

i don't feel like taking pictures during the Family Day(i do actlly, but not my pic!)
there's a boy from UTHM that has resemblance to someone i know. and of course he captured my vision for the whole day! and he is soo kind ok. xpecaya tanya neb. even mintak pinggan pun with bright smiling face and say thank you politely walaupun dah malam and semua orang dah penat gila and xde mood dah nak bersopan santun but not this boy. oh, ajk yang bagi makanan di tempat kejadian yang tengah serabut2 pun terus macam hilang marah serabut. such a well-mannered boy.

kuatkan kuasa senyuman? kalau muka xhensem or xcantik pun tapi bila kita senyum dekat orang, orang yang tengah marah pun boleh jadi sejuk hati.

ni macam bukan cerita untuk family day, ni macam cerita saya berjumpa hot stuff. haha! anyways, it was fun.

ok, get back to work people!
taa~

Saturday, October 17, 2009

have fun everyone!

tengah perah kepala otak buat intro projek PM tapi curik2 time jugak ni. oh ok btw esok ialah FAMILY DAY PERKASA. tadi dengan poyo2 tolong orang ikat gelang getah panjang2 untuk game esok lepastu tangan aku sumpah busuk gila sebab baw getah tu. lepastu gatal2 nak tolong orang balut hamper. bukan apa, aku taw aku memang xreti buat kerja2 berseni ni, tapi tadi hello i balut dekat 5-6 bijik hamper by myself ok. haha. so siapa menang game esok yang dapat hamper balut buruk sikit tu harap maaflah ye. first time beb!

tadi mama call...tanya soalan2 standard lah kan. lepastu mengadu ngade2 macam malas nak pergi family day ni pulak sebab kerja banyak. tapi mama kata......

eleh, pergi ajelah. enjoylah sikit. dari duduk aje dalam bilik konfem2 along tidur sampai tenggah hari. xbuat jugak kerja tu. ingat mama xtaw ke?

hahahaha! sebab tu i sangat sayang mama i.

esok nak bangun pagi. have fun everyone! bye!

Thursday, October 15, 2009

macam moody sikit. kenapalahh??
sorry siapa2 yang terkena tempiasnya.

serabut siot.

Wednesday, October 14, 2009

15.10.09

tadi aku pegi beli kopok yang macam best tapi tah pape. lepastu sekarang rasa macam nak termuntah lepas makan separuh plastik. ni saiz bukan saiz kopok standard ye adik2, ni 3 kali besor saiz dia. boleh bayang x?

sekarang padan muka. rasa nak termuntah.

ini memang sipat buruk dari kecik aku yang mak aku dah puas didik supaya berubah tapi nampaknya masih xberubah. 'jangan makan makanan kesukaan anda terlalu banyak sampai nak termuntah'.

laksa johor- raya tahun 1999 (walaweh, macam sejarah) aku balun makan laksa johor letak kuah banyak2 dengan sambal belacan banyak2 lepastu hirup. efeknya 5 tahun berturut2 aku xboleh pandang laksa johor pasal nak termuntah. tapi sekarang dah boleh makan balik. laksa johor tetap dihati.

kuih raya (cookis berunsurkan kekacang) - dulu suka gila lah kan sampai makan sekali arong bape juta bijik tah lepastu nak termuntah. efeknya sampai sekarang aku xboleh makan kuih2 berunsur kacang sebab terbayang. tapi kuih raya lain ok aje =P

ada lah lagi beberapa makanan aku xboleh makan sebab habit buruk ni tapi ni dua yang paling nitemare lah kan. nasib baik laksa johor dah boleh telan sekarang. mak aku dulu punyalah bising membebel2 sebab aku loya xboleh bau laksa masa dia masak petang raya.

makan biarlah berpada.
sekian.


*aku pun nak buat macam sha n bloop jugak.

SOELLA
hahahaha! comel kan?

on the dot

banyak gila kerja. aku baca blog bloopbloop aje dah seram. bloop, kenapalah ko list? walaubagaimanapun, keinsafan masih belum tiba.

sekarang tengah berusaha siapkan lab report highway(marshall). group aku memang buat kerja gila. buat sample sebelum bulan puasa. lepas raya baru buat test. officially, semalam baru betul2 habis test. dahlah xsuka duduk dalam lab highway tu. segala bapak debu,minyak dan kotoran semua ada. kadang2 aku boleh rasa pasir dalam mulut.xtawlah orang lain rasa ke x kan. haha!

anyways, selamat siapkan kerja2 anda. siapa dah dapat idea macam mana nak buat projek highway silalah berkongsi. serious xpaham mende dia suruh buat.

GTG. daa~

Tuesday, October 13, 2009

proudly named by sha


SUNKYUNG

named by shashiwon.



shut up.
im a hankyung-bias.

sounds very korean kan3?


Sunday, October 11, 2009

(-__-)

selsema. sakit tekak. malas nak cakap. kalau bercakap aje kena sedut2 hingus.

Friday, October 9, 2009

brahh

berjalan2 dekat blog orang. nampak gambar yang kool gila dan sebenarnya dah lama nak gambar macam tu jugak. (-_-)

btw, dah lama plan nak shoot 'sky love' ke 'love sky' tah apa nama tah sha and liza sebut tu. tapi tengah usha port lagi ni. tunggu awan cantik datang baru lah jadi tema 'sky love' tu kot.

Thursday, October 8, 2009

terlupa beb!

kebelakangan 2,3 hari ni lupa nak lukis2 dekat kalendar. well, ini ialah hobi xberpaedah i. sha pun pernah gelakkan. terkantoi sebab masok bilik i xbagi salam. punyalah i marah (macamlah aku masuk bilik dia bagi salam kan?)

Wednesday, October 7, 2009

testing


testing.testing.
percubaan.


thank you sha
lebiu!

Tuesday, October 6, 2009

kelab 21


HAPPY 21ST BIRTHDAY AZMEEN AIDA!!!



my lecturemate.

pernah 1 group masa lab survey and masa dekat survey camp pun kita 1 group.
gambar 'dahlamaidop' ni berlatarbelakangkan site we all masa dekat survey camp dulu. dah2 xpayah nak cakap muka kitaorang selebet. memang semua orang selebet pun time ni. hahahaha! (padahal muka aku aje yang selebet siap tudung senget tah pape)

***best taw bergossip dengan dia (=

Monday, October 5, 2009

i dapat rose!

sorry for the bad quality pic.
thank you yasmin (=
lepas ni tunggu sendiri konvo jela kot baru dapat bunga.


Saturday, October 3, 2009

kehidupan. (ceh, tajuk skema unta)

cafe dah xbanyak. boleh bayang x masa depan perut kita lepas expoconvo habis nanti?

...cause you make my life worthwhile

the girls!
-aliya-syaza-

macam dah set aje nak pakai baju kaler merah. (=
sekarang masuk tahun ke 17 dengan syaza,tahun ke 12 dengan aliya.

sekarang susah nak jumpa. tapi kalau dah jumpa dari pagi sampai petang lepak bergosip depan rumah pun jadik.

janji kawan sampai mati

Wednesday, September 30, 2009

kelab 21

-fara-nadiah-
tengok muka dia. kalau dapat makanan memang selalu muka dia jadik macam tula. ;DD


HAPPY 21ST BIRTHDAY NADIAH AMIR
~the larling's member
~paling kepoh aka bini ketua kampung
~xberapa tinggi tak berapa kurus (gemok pendek lah senang cakap.hehehe)
~dulu pakai gigi besi macam betty
~kalau cakap laju gila,senapas aje. xde sape boleh celen
~kenal dia dari dekat SIGS tapi masa tu menyampah gila dengan dia sebab mulut dia bising betul. (hello~siapa xkenal nadiah amir?~~) haha. bila masuk teknikjb tuptup jadik bestpren and tablemate aku masa form 5. masa tu aku pun dah kepoh jugak macam dia. biasalah, pengaruh rakan sebaya. (^_^)



-chah-nadiah-
better =)

nadiah,
(biasalah birthday girl mesti kena kutuk.)
kau pendek ke, kau gemok ke, kau pakai gigi besi lagi ke lepasni, i tetap sayang u.

lebiu nadiah!
happy birthday!!
muack!



Saturday, September 26, 2009

raya la bebeh

reunion darjah 6. best xingat!

raya sakan.
raya betul2.
semangat raya xhabis lagi.
xnak balik u!!
public speaking.test highway. huh!!

Wednesday, September 23, 2009

suka.suka.suka.

lachata - f(x)



lebih kurang macam wonder girl, SNSD ni nama dia f(x). baru sebulan lebih kot keluar, tapi rasanya mereka sangat kool. lagi2 minah rambut pendek si amber tu. xsyak lagi, i memang minat dia. wewiit~~

selamat hari raya!!!

dah lambat. xpe.

SELAMAT HARI RAYA. MAAP ZAHIR & BATIN

maap ler, nama pun raya. busy gila habiskan laksa johor, rendang, ketupat blablabla. mana nak habiskan kuih raya lagi. memang serabut. mabuk sirap xpayah cerita lah. pergi rumah orang semua kuih aku rasa. orang lain cuma tanya 'yang mana sedap?' lepastu bantai yang sedap aje. huh! pape pun, selamat hari raya!


Thursday, September 17, 2009

perasan ditagged

eh2,,aku pun nak sibuk2 jugak buat tag ni...xde kerja la katakan..


1. Sila nyatakan describe cikgu Sejarah anda ketika di Tingkatan 3
Pn. Arfah. sebab beliau aku suka belajar sejarah! sangat hebat menarik perhatian kami2 untuk minat sejarah. knowledge beliau yang sangat luas tu betul2 buat aku kagum. pada aku beliau mempunyai cara mengajar yang sangat elegan. cara bercakap, body language, semua lah pasal beliau. maklumlah orang lama.

2. Apakah masakan yang paling anda suka makan di waktu rehat?
masa dekat teknikjb aku suka makan kerepek dekat koop. jarang kot pergi kantin. waktu rehat selalu siapkan kerja sekolah yang melambak tu.

3.Nyatakan buku komponen sastera Bahasa Melayu yang anda gunakan
f5- putera gunung tahan. f4-disebalik pulau(disebalik laut ke, batu ke xberapa ingat tajuk dia). eh, ni komponen sastera ke, novel? bantai.

4. Berapa kalikah anda melawat perpustakaan sekolah?
time cikgu b.inggeris buat lawatan je time tu jelah aku pergi.

5. Apa yang anda telah bedah ketika belajar biology time F4?
xbedah pape. sebab cikgu bio aku beranak time tu. belajar main2. seronooook~~ (~_~)

6. Nyatakan topik yang paling anda ingat dalam Pendidikan Islam
err...errr....

7.Pernahkah anda didenda kerana tidak memakai stokin atau memotong kuku?
kena tahan pernahlah. ala, pengawas aje pun tahan. macam aku takut. lepastu nyelinap2 keluar dari group tahanan.

8.Pernahkah anda ponteng kelas??jika ya...dimanakah anda lepak?
hahahahaha. tepi sekolah.

9.Sebutkan makanan luar yang dijual di sebelah pagar sekolah anda
em..emm,,masa aku dekat sigs dulu banyak kot orang berniaga kat tepi pagar tu. xingatlah. tapi dekat teknikjb xde. masa zaman aku dulu tepi2 semua hutan.

10. Jika anda boleh putar kembali masa... Pada tingkatan berapakah anda ingin jalani kehidupannya semula?
tingkatan 4 & tingkatan 5. =)

sekian terima kasih.

Tuesday, September 15, 2009

15.09.09

xsabar nak raya!!! xsabar!!

Saturday, September 12, 2009

12.09.09

memang xde kerja update entry banyak2 kali. lepas ni kalau dekat rumah selalunya xpandang blog2 ni. haha.

BYE!

Friday, September 11, 2009

duduk sunyi sepi aje dengan neb dalam bilik.

rasanya ni dah ke 50 kali mak aku call pesan jangan lupa bawak balik baju raya. kalau lupa jugak memang aku kena sembelih dengan beliau.

sekarang ni masih dapat free call lagi ke?
haah.seminggu free.
oh, betuah punya anak. xcall mama pun. mama pulak call dia.
hehehehe.

sesungguhnya aku sangat xsuka packing barang. kalau dah kaya nanti(ceh) nak hire satu maid yang khusus untuk packing barang aku kalau aku nak keluar mana2. pemalas tahap dewa. cincai boncai aje aku sumbat baju dalam beg selalunya.

*heh,nak baliiikk!!!*

selamat pulang bercuti raya semua~

musim cuti raya dah bermula. untuk ump special sikit pasal kita cuti awal. uni lain semua xbalik lagi, kita dah balik. so boleh duduk lama2 dekat rumah. mama pulak excited gila pasal dah beberapa tahun ni anak dia selalu balik raya hujung2 puasa aje tapi tahun ni dapat puasa seminggu dekat rumah. dah cakap pasal nak kemas rumah,tukar langsir,basuh periuk,cat rumah?,cat pagar dan apa2 ajelah yang boleh dicat lepastu main activity ialah masak laksa johor di petang raya.

woohooo~~ sebab daddy i ni terlalu kejohorian, beliau xmain lah makan rendang ketupat lemang ke. mesti nak Laksa Johor. kita orang adek beradek kalau nak makan rendang ketupat tu semua, makan kat kampung. yela, confirm lah ada. tapi sebab dari kecik dah di-trained makan laksa johor pagi raya, so pape pun memang pilih laksa dulu lepastu baru makan benda lain. woh, mama i sangat terer buat laksa johor. i nak belajar jugak. tapi tulaaaa, xtaw bila. hehe.

kepada sahabat handai xkira dimana berada,

SELAMAT PULANG BERCUTI

set baju raya mana yang xcomplete lagi tu, carik cepat2, kang kurang seri di pagi raya. ekeke.^^

Thursday, September 10, 2009

Mariam Johari (Kim Soo Ae)

may she rest in peace.

read here. and here.

bersyukur dengan apa yang kita ada. bersyukur kita dilahirkan dalam keadaan negara yang aman dan merdeka.


*gambar? google sendiri.

Wednesday, September 9, 2009

welkem tu de kelab (bukan kelab 21)

hari ni tarikh cun gila lah kalau nak buat tarikh kawen ke, tarikh tunang ke, tarikh kapel ke, tarikh pape lah yang korang suka. and hari ni sebenarnya birthday member aku a.k.a junior aku dekat teknikjb dulu a.k.a orang kampung Taman Daya. sebab tahun ni kebetulan 09, maka, cantik benor tarikh lahir beliau itu.


HAPPY BIRTHDAY FARHIN! x pasti ke-20 ke, ke-19. haha.

*dah xsabar gila nak balik jb. Leya, i mish you! chah, betul ke naik 1kg aje? aku rindu korang weh! xtipu ni. raya ni xpeduli, nak jumpa jugak!

Tuesday, September 8, 2009

8.9.09

2 hari lepas berbuka Mc D dalam kereta tepi jalan. sempoi aje aku dengan neb. nasib baik dengan neb, kalau orang lain dah bising2 tepi telinga aku suruh carik tempat lain. bukan apa, dah azan masa ktorang dekat tepi jalan, so berbuka lah tepi jalan kan? (padahal x)

semalam i makan pizza hut oi. omygod! habis diet bulan Ramadhan. sia2 aje selama ni konon2 berbuka makan nasi sikit gila lepastu sahur makan biskut Hup Seng. berat kurang 1kg, tapi naik 5kg macam mana? mungkin kebaya raya boleh simpan untuk baju raya tahun depan.


***phew, nasib baik persuasive speech Madam kasik buat lepas raya. walaupun speech outline semua dah siap, tapi i belum hapal. \(^_^)/

SELAMAT BERBUKA!!!

Monday, September 7, 2009

kelab 21

HAPPY 21ST BIRTHDAY FARAH HONEY!!!

birthday selang sehari dengan aku. lepastu dia tembam sikit dari aku. lepastu dia garang sikit dari aku. lepastu dia pendek sikit (banyak!) dari aku. lepastu dia ketawa lagi kuat sikit dari aku. lepastu kan, aku taw mesti lepas ni aku kena fire dengan dia.

fara,
kau tembam ke, kau garang ke, kau pendek ke, kau ketawa macam ehemehem ke, i tetap sayang you! you still my gedik!!! xde orang boleh lawan gedik kau tu! hahaha!

Sunday, September 6, 2009

its my day. =DDDD

i taw entry ini sangat menggelikan sebab selalunya orang malu nak tulis entry birthday dia sendiri. tapi aku peduli apa.

sebab hari ni aku enjoy keluar seharian, so sekarang dah balik baru nak sibuk2 tulis.

big thank you to shamiura,azmeen,rionix yang sudi membuat entry mengwish birthday i kerana i sangat terharu, rumate2, kawan2 bilik depan, sebelah menyebelah yang jadi kumpulan koir. and semua yang wish. THANK YOU!

paling xlupa geng2 gedik yang sekarang berada di Shah Alam yang tengah enjoy sakan. (xtaw lah apa yang diaorang enjoy sangat padahal birthday aku) dia punya kecoh xpayah cakaplah. i taw you all semua turun shah alam sebab nak celebrate birthday i(yeke?), tapi i pulak xdapat turun. so, mereka dengan kecewa & sedihnya telah membeli jugak kek dari secret resipe sebagai tanda ingatan walaupun aku xdapat makan!

SUE + FARA (sebab birthday fara 7 sept) tangan sapelah yang gemok tu.
kurang asam taw budak2 ni, baru aku nak terharu2 diaorang bagi mms gambar kek nama i, tetibe boleh pulak dia send gambar kek dah siap makan siap ada caption "dah abes"

anyway, disebabkan alia sekarang dah kaya dengan duit petronas, dia telah call i dan bagi sekor2 budak gedik cakap secara live dengan i. chah,yana,nadia,dila,caer,azie semua jadik macam anak kel***g malam semalam. sedih gilaa aku xdapat join dorang.

loooooove you, girls and muah3!!!

and untuk rumate terchenta yang belikan i buku, THANK YOU! sebab aku memang nak sangat buku tu. ;)))

***(senyum lebar tanpa sebab.) teknik untuk kekalkan awet muda setalah usia menjangkau puluhan tahun.

Saturday, September 5, 2009

tagged oleh cik bloopbloop

***bloop, i dah pernah buat tagged ni. tapi sebab mood baik baru bangun tido i buat lagi. haha!


1) Beside your lips,where is the favourite spot to get kissed?
forehead.

2) How did you feel when you woke up this morning?
pagi ke ni? hehehehe.

3) Who was the last person / people you took photo with?
xde siapa.

4) Would you consider yourself spoiled?
sometimes.

5) Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
yes.

6) Do you want someone to be dead?
no.

7) What does your last text message say?
"weh, korang dah bangun belum?"

8) What are you thinking right now?
assignment PM, speech outline,mid term hydro.....baju raya.

9) Do you want someone to be with you right now?
no.

10) What was the time you went to bed last night?
3.15am

11) Where did you buy the tee you are wearing now?
megamall kuantan. hehe

12) Is someone on your mind right now?
family hey.

13) Who was the last person who text you?
abg celcom. haha! hantar notification free call.

13. Who will u remain when u got personal problem?
mama.

14. You got crush?
susah ni kang skandal kang.

15. Are you smoking?
no.

16. What do you think your "she/he" doing right now? (anyone u think of mostly)
masalahnya aku xterpikir sape2.

17. TEN Lucky Person to do this quiz.
sekian terima kasih.

Friday, September 4, 2009

show the love


bakti siswa kampung kedaik.
dengan anak2 orang asli. ok yang sebenarnya budak2 ni xreti cakap melayu. tapi as long as kita gembira and enjoy bahasa tu dah xpenting lagi. sebab kadang2 kita xpayah cakap, cuma perlu tunjuk saje.

Thursday, September 3, 2009

3.9.09

bila barang i nak sampai ni haa?? xsabar taw x! lepas tu duit belum cover lagi, dah mengidam satu jacket yang sangat cun.

duit ayah bagi suruh beli baju raya dah habis tapi baju raya xbeli lagi. ^^, konon2 merajuk sebab xsuka baju mama belikan, tapi nampaknya macam kena pakai jugak baju tu.
lepastu dida lagi nak hasut2 beli crocs lah apa lah. konon2 ajak temankan dia beli. tidak.tidak.tidak. (btw, along balik awal. ngeh3.)

sangat xsabar nak balik jb. tinggal seminggu lagi. tapi banyak benda lagi xsettle. bertambah serabut kepala hotak i ni bila persuasive speech pun nak buat minggu depan jugak. haiyooh.

Wednesday, September 2, 2009

2.9.09

kerja macam banyak.

Tuesday, September 1, 2009

fatember

I'm gaining weight.
I saw my own weight and overwhelmed.
I'm thinking of skipping meals. i know its not good. haih!

bulan2 puasa ni boleh ke nak diet? lagi2 tengok makanan dekat bazar. *sigh* lepas raya lagi lah. apa cerita jeans aku?

Monday, August 31, 2009



HAPPY BIRTHDAY MALAYSIA!!!


Saturday, August 29, 2009

kelab 21


HAPPY BIRTHDAY SAIFUDIN!


thank you for being such a nice friend.


din bagitaw aku hari ni dia balik KL. tengah jalan sorang2 dekat Times Square, mengimbas kenangan cinta (tak menjadik) katanya. hahahahahahaha. papelah din, jangan masuk KFC sudah.


*silent reader i yang setia ni. lepas ni konfem aku kena fire pasal timbulkan cerita cinta xmenjadi dia tu. hehe. alaaa din, suka2 aje ok. dah lama xjumpa, bila lagi nak kenakan din. (^_^)*


Friday, August 28, 2009

boys over flower

OMGOMGOMG!!!!

excited gila.

perkara yang buat seorang pengintip (pengintip ke?) berjaya macam i gembira ialah bila manusia yang diintip selama ini berface-to-face dengan kita malah tiba-tiba telah memberikan senyuman paling ikhlas dekat kita walaupun xcakap pape.

senyum xboleh control ok. malu pun ada bila benda tu macam obvious sangat.

actually this is all for fun. alah, i bet most of people pun buat benda ni kan. hehe.

anyways, selamat berbuka semua!


*sha, lepas ni kau pergi pulak. hesh, sweet siot xtipu. hahaha!

Thursday, August 27, 2009

masa dekat marik dulu rumate aku anis (yang masa tu cuma dia sorang aje ada laptop) selalu bukak lagu2 acha septriasa & irwansyah masa bulan puasa.

sekarang aku tengah dengar lagu2 acha. soundtrack My Heart. tiba2 rindu hidup dekat matrik. (-__-)

27.8.09


ANNOYED WITH PEOPLE AROUND ME!

sorry. it just came.
it is nothing really but why I'm taking it so serious?

oh please, grow up suhaila!

Wednesday, August 26, 2009

26.8.09

1. baru lepas mid term.tangan macam nak terpatah.haiyoh!

2. semalam leya message cakap rindu dekat i. i pun rindu tapi xreply pasal semalam busy teramat sebab esoknya kan test banyak xcover lagi. sekarang i reply dah. heh, rindu nak lepak lama2 dekat rumah kau.

3. chah pun aku taw dia rindu dekat aku sampai dia buat gambar yang terlalu comel. [klik]. at least aku xsedih sangatlah bila tengok ada gambar aku n alia yang comel tu. chah memang ratu segala yang comel.


* kenapalah sejak 2 menjak ni ngantuk gila.

Monday, August 24, 2009

24.8.09

1. mid term Project Management in Construction 1. please enjoy your reading,people. aku jugak yang malas nak baca.

2. btw, group gemilang terbilang bila kita nak start research on our court building project? tah apa rupalah court building tu agaknya nanti. teringat project buat swimming pool masa 1st year dulu. macam hancus aje. haha!

3. Nadiah Amir, kau dah bisnes crystal sabah pulak ye. maju seehhh. hantar tru email pulak tu. nak diskaun 100% baru nak beli. (^_^)/

Saturday, August 22, 2009

ditagged oleh shashiwon..hello~~bukan selalu dia nak tag orang taw..haha!


1. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?

makanan untuk berbuka puasa + tiket bas balik raya (woohooo!!~~)

2. apakah bende paling penting dlm hidup kamu?
keluarga, saudara mara, sahabat handai. duit muit.

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu??
adalah.rahsia.

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
xpernahnya lama.

5. Adakah anda sedang dilamun cinta??
cintakan diri sendiri.

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam??
resoran dekat Panching.

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
sama macam shashiwon. buku steel & timber design.

8. Apakah nama penuh kamu??
suhaila sulong. (lagi senang nak sebut)

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau mak??
dua2 ok. mak ayah i sepoting.

10. Namakan seseorang yang ingin kamu jumpa dalam hidup kamu buat pertama kalinya??
lelakiku.

11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu.
-shashiwon
-leezah
-mint
-neb
-wanie
-fara
-din (suka panggil aku kak su. padahal dia lagi tua dari aku. cis!)
-xtaw nak letak siapa lagi. xramai kawan rupanya aku.

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri??
oh yes bebeh. tapi dekat ump jela gamaknya.

13. Tempat yang paling seronok yang kamu mahu pergi?
i pun nak ikut shashiwon pergi korea.

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu..
-nama beliau syazana. nama komersial sekarang shashiwon
-used to be my classmate since our 1st semester until now.
-samseng sikit.
-mata bulat2 ball
-muka kiut sampai dapat boipren comel

15. 8 perkara yang amat saya gilai??
-lagu raya (hehe)
-tempe
-duit
-chocolate
-kuih raya
-baju raya
-hantu raya..takuut~~
-DUIT RAYA

16. Pelukan atau ciuman??
both bebeh.

17. 8 perkataan yang sering diucapkan??
-eshh
-mangkuk
-bodoh
-gila ah
-tah aku pun xperasan aku selalu sebut apa.

18. 8 buah buku yang paling baru di baca??
-buku baru Ramlee Awang Murshid. apatah nama tajuk dia.
-the wonderer (cerita zaman2 dulu, perang2 lah apa lah)
-gila-gila diawan biru (cerita experience sebenar seorang stewardess sepanjang dia bertugas dengan MAS. best aku xtipu ni.)
-perjalanan tak direstui. (buku ni dah dekat 10 juta kali kot aku baca. naik hapal. cerita pasal perjalanan dari London balik ke Malaysia guna jalan darat. pengalaman pengarang sendiri. and pengarang buku ni pernah datang bagi ceramah dekat UMP pasal cancer masa aku 1st year dulu. well,,aku sorang aje excited nak mampus pergi ceramah tu, orang lain x. haha!)

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali??
-lagu raya (dari kecik sampai sekarang aku dengo xpernah jemu. malah perasaan nak raya semakin membuak-buak)

20. Mari men'TAG' 8 orang lain...
ramai sangat kawan2, kang klo x tagged kang ada yang kecik hati. so, kawan2 aku semua, pegi buat tagged nih!

Friday, August 21, 2009

happy ramadhan

message from Tam:

sila nikmati hidangan tengah hari anda hari ini krn bermula esok, tiada lagi makan tengah hari selama sebulan melainkan anda menikmatinya di kuil berhampiran. SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN.

wah, i gelak sorang. macam kelakar and excited sebab dah lama xde orang main bagi2 forward message. masa sekolah dulu selalu lah kan. lepastu cepat2 terus forward dekat auntie2 i yang sporting kepala harubiru macam budak2.

beliau reply:

long, mesti mak kau lebih gembira kau makan tepi kuil, daripada kau dapat puasa penuh sebulan. he..he..he..

hahahahahahaha!!!!...(xpaham sudah)


* selamat berpuasa!

Thursday, August 20, 2009

tagged by anis (lama dah beliau tag)

1) Beside your lips,where is the favourite spot to get kissed?
forehead.

2) How did you feel when you woke up this morning?
segar..cukup tidur(sebab kelas pukul 10. hehe)

3) Who was the last person / people you took photo with?
banyak orang sebab weekend haritu dinner kan. tapi paling last kalau xsilap dengan Hafeez kot.

4) Would you consider yourself spoiled?
sometimes.

5) Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
yes.

6) Do you want someone to be dead?
no.

7) What does your last text message say?
"buat lab highway sekarang" forward dekat 2 mamat group aku yang buat2 bajet xtaw.

8) What are you thinking right now?
semoga malam esok,lusa,tulat blablabla mint semakin rajin buatkan teh O untuk i. (no wonder i love u more bebeh ;) *wanie & neb still my darls, nowories)

9) Do you want someone to be with you right now?
no.

10) What was the time you went to bed last night?
2.00am

11) Where did you buy the tee you are wearing now?
somewhere in seremban.

12) Is someone on your mind right now?
family hey.

13) Who was the last person who text you?
kucai. -aku datang lambat sikit-


* tagged from anis yang dah berkulat2. sorry i baru perasan. hehe.

eh ke ek

nak diet, nak diet!!
dah 5 juta orang kata pipi i semakin tembam.


tagged by jau

***check this out. entry dinner hajau. thanks jau yang meletop!* gambau aku pun ade tu.
****eh,eh, i kena tag dengan beliau.. (^__^)

arahan tag :
1. letak gambau manusia yg korang mention kat soklan no 1.***dah datang melakau dia***
2. hendak lah jujur beri jawapan walaupun kebenaran tu amat menyakitkan hati.

raksi 1st year. muka junior yang terlalu.

1. Apakah hubungan awak dan dia? (Sesiapa pun boleh)
teman sebilik. aiceh, ayat!

2. 5 impression terhadap dia
meletop
vogue gedevas
nur kasih
sukakan hiburan
hottt!

3. Perkara yang paling memorable yang dia lakukan kat awak
selalu kupaskan kulit buah untuk i, kejut i bangun sahur,nyanyi sama2 lagi2 lagu bunga2 matahari, gossip lepastu ketawa kuat2 macam orang gila pukul 2,3 pagi masa 1st year dulu (time tu memang banyak gila time free), makan bersila tengah2 bilik, SURUH AKU BUANG BIJIK BUAH NAGA, ajar aku makan asam, jeruk & sewaktu dengannya, fikir plan birthday party setiap orang tiap2 tahun and paling memorable opcos lah masa birthday party untuk i. *oh, banyak gila benda yang terlalu memorable nak di list*

4. Perkara paling memorable yang dia kata pada awak?
"xpe, aku belanja." (^_~)

5. Kalau dia kekasih awak.. awak akan
paw mereka habis-habisan lagi2 si wanie.

6. Kalau dia jadi musuh awak. awak
xpernah terpikir pulak dalam kepala otak.

7. Kalau dia kekasih awak. awak akan
mangkuk ke? kan dah tanya tadi.

8. Kalau dia jadi musuh awak... mungkin kerana
sebab habiskan Hup Seng aku.

9. Overall impression ttg dia.
mak-mak wannabe

10. The most desirable thing to do to her/him
muah.muah.muah. (i'm not good with words)

11. Apakah awak rasa ttg pandangan orang terhadap awak?
gadis ayu. ;DDDDD

12. The character/(s) of you for yourself?
pemalas.

14. The most ideal person you want to be with
rahsia.

15. For people who like you.. tell sumthing to them
ngahaha. xpayah nak bunga2 sangat. mak aku xsuka.

16. Ten people you tag
-kerox yang xberapa nak femes
-naema top model
lagi,lagi,lagi.....sume orang ajau dah tag.

Wednesday, August 19, 2009

biadap ke xde abab?

eh, aku benci betul kalau orang tengah bercakap dengan aku tetibe dia blah aje x pon tengah2 bercakap dia boleh pulak sembang dengan orang lain. BIADAP ok!!

tambah biadap lagi bila anda bukan seorang yang rapat dengan aku. secara xsengaja aku dah terpandang serong dengan sikap sebenar anda. (helloo~~aku hangin sangat pasal aku tengah bercakap dengan seriousnya pasal kerja and boleh pulak dia tetibe join kawan dia main lari2. wtf!)

*bawak2 lah berubah. buat orang benci aje.
**aku rasa siapa2 yang ada dekat tempat aku pun menyampah dengan spesies manusia macam ni.

Tuesday, August 18, 2009

penat tapi nak merapu

hari paling stress ala2 ngantuk. tengah lukis line dalam kelas hydrology pun boleh terlelap. lepastu niat xnak pergi kelas highway yang 2 jam tu tapi,tapi,tapi kuatkan semangat sebab tengok sha macam semangat aje. haha. (nasib baik pergi kelas, pandai dah nak tengok graf *ececee*)

ngantuk sebab semalam tidur pukul 3 pagi. menyampah macam nak baling laptop sebab malam semalam dia buat perangai dikala aku nak print speech outline untuk public speaking lepastu satu hal lagi baru nak hafal speech. padan muka i (~__~) esok test engineering environment. malam ni kita xpayah tidur ok.


* weekend lepas i pergi dinner. enjoy.enjoy.enjoy. siapa x pergi rugi kot. xpe, next year kita final year semua pakat ramai2 pergi satu batch ok?
** arghh! kerja melambak siooot!~

Saturday, August 15, 2009

vitagen kurang gula yang rasa sama aje dengan vitagen biasa

vitagen kurang gula. untuk diet katanya (^-^)
next time, my treat.
semoga diet anda berjaya.

*credit sebab tolong aku yang kepoh2 tanya macam2 malam tadi.

Thursday, August 13, 2009

tagged

Firstly: If you've been tagged, you must write your answers in your own blog and replace any question that you dislike with a new, original question.

Secondly: Tag eight people. Don't refuse to do that. Don't tag who tagged you.

Who sleeps in bed next to you?
sekarang katil double-decker. tapi masa 1st year dulu tidur sebelah mint (^_~) [kenangan indah. bunyik macam lain pulak]

Have you ever lied to a teacher to get out of a deadline?
yes

Best day of the week?
saturday

What's really creepy?
1. lizard
2. cats (tah pape)
3. dark

Who is your celebrity crush?
Super Junior Hankyung. <3 oppa, saranghae!

What's your current fandom/obsession/addiction?
Super Junior boys!

What are you listening to right now?
xdengar pape. cuma tengah nyanyi lagu favourite budak2 bilik aku. bunga-bunga matahari (ape tah tajuk dia aku pun xpaham pasal tah lagu ni top sangat dalam bilik aku)

What did you eat for lunch today?
xlunch pun.

What websites do you always visit when you go online?
e-notes ump. (hahaha), blogs.

What was the last thing you bought?
nasi paprik special + teh-0 ais (lagi sedap bila dapat makan cendawan goreng wanie)

What was the cutest thing you've seen today?
muka sha & liza masa lab computer. muka SOS (tolonglah kami buat coding, ceh padahal aku pun sama siap msg mint tanya macam mana nak buat coding)

Does the weather affect your mood?
yes. rasa nak sambung nap dan ponteng kelas steel bila tengah hari tadi hujan tiba-tiba.

What is your zodiac sign?
virgo

Do you want to learn another language?
yes

5 things you can't live without.
family, friends, air masak, makanan, lipbalm

If you could meet anyone now, who would you meet?
hankyung. boleh?

What's something you'd like to say to someone right now?
xde benda nak cakap. semua dah cakap tadi.

What are you looking forward to?
tests,assignments

Say something to the person who tagged you:
aku memang suka buat tagged oi. (",)

8 persons i tag :
sha
leezah
mint
azmeen
meon
gracieyna
chah
coben

Wednesday, August 12, 2009

Hi-5!!!

rasa gembira lalalala sambil buat Tell Me dance goyang2 bahu. bajet comel yeks. pergilah layan wondergirls sekali sekala lepastu ikut joget dia yang ala2 kiut tu. at least siapa yang malas nak excercise (sampai lutut krem macam aku) boleh keluarkan peluh. hahahaha!

*dulu aku suka gila tiru dance cerita budak2 'Hi-5' siapa tengok? simple aje tapi fun gila sebab nama pun untuk budak2 ikut. tiap2 petang siot tunggu cerita tu. xboleh blah.

*xmengaharapkan youtube pun, xkan nak baca blog update pun xboleh? haih.

Monday, August 10, 2009

lama dah xblogging.
tiba2 rasa xtaw nak cerita apa. hahaha
tiba2 rasa macam blog ni weird thing.
tiba2 rasa macam janggal dengan blog sendiri.

kenapa ek?

Tuesday, August 4, 2009

happy holidayyy

akhirnya ump tutup seminggu. semuanya pasal selsema babi. dapat berita petang, malam tu jugak balik jb. express gila.

yang bestnya dapat join kenduri umah atok. makan nasik kenduri. lepastu hari ahad berjalan2 balik jalan aku demam. ni baru baik demam ni.

pape pun kawan2, sila jaga kesihatan anda.

Thursday, July 30, 2009

musim demam ni sila banyak minum air masak.

semalam aku tengah blogging and sepatutnya dah berpost tapi tiba-tiba internet limited. ok xpe xkisah sabar dulu. abaikan saje entry-xjadik tu sebab kalau rajin and kalau dah dapat gambar yang dekat kamera wanie tu kalau rajin aku post lah.

pagi tadi pergi lab computer semata2 buat task 5 soalan tapi aku sempat buat 1 je lepastu curi2 bukak facebook dan approve 18 dari 20 friend request. sorry yang lagi 2 tu aku xkenal so aku xapprove sebab dah berazam sejak buat fb, fb saya hanya untuk kenalan saje (poyo). suka hati aku lah kan?

lepastu bila balik dan-dan aje aku teringat hari ni 30hb. BIRTHDAY YANA!!! dia ni dulu masa sekolah aku suka panggil dia Li'ana sampai sekarang nama dia dalam contact list hp aku Li'ana. haha. Happy Birthday Liana <3

kes berat sekarang, tadi dekat blok W kena kuarantin. H1N1 punya pasal. ada yang suspek positif lah apa lah tapi yang penting sangat menakutkan. dah lah aku xsempat lagi nak pergi amek topeng muka tu dekat klinik. yang sebenarnya takut nak pergi klinik sebab klinik tu depan blok W and kita orang pun dah xboleh pergi fakulti. adik aku pun dah lama terdampar dekat rumah sebab U dia pun dah start tutup minggu lepas.

kelas steel & timber petang ni cancel, internet pun macam best aje. aku blah dulu. bye.

Wednesday, July 29, 2009

sekejap

dah dekat seminggu kot xdapat internet dekat kk3 ni. kalau dapat pun sekejap2. haha. bosan ok. tiba-tiba sekarang dapat lepastu laju bukan main. lepas ni tah2 hilang lagi. so, till then.

***sibuk ni nak update gosip2 terbaru.

Thursday, July 23, 2009

xiexie

terima kasih kepada amoi stall yang banyak berjasa. rasa macam nak tangkap gambar aje dengan u. terima kasih jugak kepada tangan2 yang pernah menghulurkan tenaga mencuba sedaya mungkin untuk membantu i menyelesaikan masalah simple nak mampos itu.

jugak kepada amoi kedai handz yang takutkan aku suruh pergi jumpa doktor. jugak kepada uncle kedai apa tah yang takut2kan aku dengan spanar. jugak kepada kakak kedai emas yang cakap bukan2 dekat aku. jugak kepada mana2 pihak yang geleng2 kepala bila aku tanya.

well, masalah i dah selesai. hahahahahaha! suka nak mampos. ;P <3

Tuesday, July 21, 2009

aegyo

my bad habit lately--makan makanan kegemaran dalam kuantiti yang banyak and rasa-rasanya macam mengundang ke arah unbalanced-diet. seorang kawan yang peka secara xsengaja telah menegur sifat buruk itu tetapi akhirnya dia mintak sikit sebab macam terliur kot. (haha,,sedap kan?walaupun xberapa sedap sangat)

xpe, i xkesah pun share makanan, janji kita bahagia. ^__^

Friday, July 17, 2009

kalau boleh tempeleng internet ni dah aku tempeleng dari minggu lepas.

my little sister

dida call melepas tension dekat aku semalam.

long, penat. xsuka laaa.
kenapa pulak? kelas macam mana? rumate? kawan-kawan? life ok? (risau ni risau dekat dia)
kelas xbest. satu kuliah 700 orang. serabut gila. rumate, kawan-kawan ok. eh, dekat sini tengah PC fair, rumate dida beli laptop, dida beli selendang yang macam dida nak yang tapi xjumpa dekat jb tu. lepastu kan weekend aritu dida pegi jalan-jalan....blablabla..lepastu dekat sini pun wifi laju best gila online. oklah nanti malam dida buzz along ok? bye.


*tiba-tiba mood penat dia yang aku dengar tadi terus tukar jadi mood gembira*
*tiba-tiba aku terperasan betul ke aku dengar dia beli selendang dekat PC fair?*

tag

5 things in my bag/backpack/handbag:

*handphone
*money pouch
*lipbalm
*tissue
*kalau ada space lagi aku isik hand sanitizer
--->selagi boleh nak minimizekan barang sebab aku xsuka bawak handbag ke apa ke bila keluar walaupun beg aku melambak2. kalau boleh semua nak sumbat dalam poket tapi selalu aku bawak itu black sling beg saje. tapi kalau keluar dengan mak aku, semua barang aku letak dalam handbag beliau (hehe)

5 things in my wallet/purse:

aku xde purse. dah banyak kali mak aku ajor pakai purse siap belikan purse polo yang mahal dengan harapan lepas dapat barang mahal aku akan pakai purse tapi selepas sebulan aku bagi balik dekat mak aku suruh dia yang pakai.O__o
so since aku pakai pouch aje dalam tu ada:
*helaian duit kertas
*ketulan duit syiling
*helaian resit baki duit dekat bank
*kadang2 aku sumbat resit beli barang jugak
*kalau datang mood pemalas aku, aku keluar bawak duit dalam poket aje.

5 favourite things in my bedroom:

*peralatan tidur. esp teddy bear aku yang 2 ekor tu.
*barang2 makeup i. (chewah)
*dekat loker aku ada board aku gantung keychain banyak2. (perhatian, sebab ramai sangat orang kalau datang bilik aku mesti cakap gini "su,,kau ni macam budak2lah kumpul key chain" "su, kau dah xde kerja ke kumpul key chain?" "su, banyaknya keychain,,hobi ea?" hahaha. PERHATIAN, semua tu kawan-kawan bagi. sentimental value.)
*benda yang aku buat letak barang2 aku. kalau pernah datang bilik aku,benda yang tempat gantung kaler biru yang aku gantung dekat loker tu. hesh, xtaw aku apa nama dia.
*meja aku. kalau boleh semua nak biru.

5 things I want to do:

*go-karting
*dancing
*menguasai bahasa lain. tamil pun boleh. haha.sebab aku sangat curious dengan budaya bangsa lain.
*boleh memasak dengan cekap.
*boleh bercakap dengan konfiden dan berlagak macam cakap omputih berabuk time public speaking. hahahahaha!


5 things I’m doing now:

*selesaikan tag
*tengah download gtalk. selepas didesak oleh sha, aku donload jugak.
*baca blog pasal arwah Juliana. dapat dari blog intan.
*layan vc Rain. tengok body shape aje dah cool gila.
*goyang kaki.

5 people I would like to tag:
=DDDDDDD. semua.


* aku bosan gila. enjoy sekejap bila jawab tag. thanks naema.
** nampaknya lizah dah mula buat iklan besar-besaran dekat blog dia.

Sunday, July 12, 2009

BOF

berusaha gigih dengan B.O.F. kenapalah banyak sangat episod? dahlah Gu Jun Pyo tu rambut kerinting. dia punya gulung sangat menggelikan. hahaha! nasib baik hensem sikit. kalau tengok cerita tu aku xboleh fokus dekat rambut dia. geli geli. haha. (kenapa mesti gulung rambut macam tu aa??)

i suka cookies rambut kinting & birthday present patung rambut kinting yang Geum Jan Di bagi. aku rasa kelakar gila.


***sha, lizah dah jadik student MAROON ke?

Saturday, July 11, 2009

ideas 1

internet langsung xbest!

facebook haram xboleh bukak. baw ubi betul!


**nadiah, aku taw kau dah buat fb, nanti aku approve, sekarang tengah sesak.
***happy new semester (betul ke cakap gini?)
****kenapa xde hati nak blogging sangat sekarang?

Wednesday, July 8, 2009

tagged by naema ;DDD

Objective: Are you mean and sarcastic? Have you ever answered people ‘meanly’ and sarcastically? If yes, show us how mean and sarcastic you are! If no, then you should try at least once in your life with this note.

Rule: Respond to these as sarcastic/mean as you could.

(YR stands for Your Response.)

once you’ve been tagged must do! =)

If an annoying person says:
1) I am cute.
--sengih2 perasan memang kiut..well~

2) I am the most beautiful/handsome:
--memang pun. mata yu sihat la tu maknanya.;DDDD

3) See, everyone likes me because I am rich and famous!
--aku xsuka budak femes.

4) Unlike you, I am perfectly multi-skilled. I do everything very well from sports to academic thingy..
--yeke?

5) You don’t know me? I am Bruneian artist; I have albums.
--rumah i memang xdapat channel Brunei.

If an annoying hot woman/man says:
1) I know you like me.
--hahaha. *expresi biasa*

2) What are you looking at? I am not interested in you!
--hek eleh. muka macam Hamid Gurkha lagi nak perasan orang tengok dia.

3) Sorry, you are nice but seriously not my type!
--xpe..(muahaha,x sarcastic langsung!)

4) UNLESS you are rich, then don’t dream that I will get a ride with you!
--aku pun xingin jalan dengan ko. bukan kaya sangat pun.

5) Look, I am pretty/handsome; I can make people hate you!
--*expresi muka biasa*

If an annoying extremely ugly woman/man says:
1) I think you and I can make a good couple.
--ketawa panjang2, lama2 sampai dia perasan sebenarnya ketawa i tu ialah tanda reject yang sangat kejam.

2) May I have your cell phone number? please please please?
--ketawa jugak.

3) Hi, wanna hang out? I want you to be with me the whole night..
--senyum seikhlas mungkin...

4) What do you like about me?
--xmalu eh tanya soalan gitu?

5) I want you to say that I am pretty/handsome and you like me sooooo much!
--setakat cakap aje no problem. ^_^

If your enemy says:
1) Hi bitch!
--hello bastard.

2) You smell like shit!
--padan muka ko cium baw taik.

3) What an ugly creature you are!
--hidung ko pun kembang jugak.xpayah nak cakap orang.

4) I am going to kick your ass in this race for sure!
--jeling sambil smirk. biar dia makan dalam.

If your annoying ex says:
1) I still love you...
--'macam sial betul dia ni.' (cakap dalam hati.haha!)

2) I know you still love me!
--eeii..perasan gila ko.

3) Please, go back with me honey/hubby..
--i bodoh kah? sekarang ni dalam kepala otak aku semua yang xbest aje tinggal. yang best sume aku dah terlupa.

4) Please call me...
--u macam xtaw i ni memang kedekut kredit.

5) The break up hurt me so much..
--like i care.

If an annoying salesperson says:
1) Wow! You are so pretty/handsome!
--senyum sumbing lepastu blah cepat2.

2) Seriously, I used this product and I've Changed!
--xpe, terima kasih. dah ada dekat rumah.

3) We are giving a discount up to 50%!
--time ni aku dah blah dah.

4) This one is good sir/madam. Buy sir/madam, buy..
--pandang pun x..memang konfem aku dah blah.


***aku rasa aku memang xbanyak bercakap dengan orang yang aku baru kenal. selalunya kalau xsuka aku diam macam ada emas dalam mulut. tu tandanya aku xsuka lah tu. sarcastic x stail i??

Tuesday, July 7, 2009

no idea lagi untuk tajuk

sepanjang hidup aku pernah tengok & pakaikan bandage dekat orang (since aku dulu pbsm kan masa sekolah) lepastu teringin nak rasa, best sangat ke pakai benda tu? best sangat ke bila ada orang balutkan?

nak sangat, sekarang sendiri rasa. lepas ni kalau nampak aku jalan senget2 jangan buat2 xtaw. nak bagitaw orang macam mana boleh accident pun segan. haha. memalukan. tapi aku akan cuba sedaya upaya untuk berjalan secover cun yang boleh dengan harapan xde orang perasan walaupun hakikatnya memang orang perasan.


***thx MA ump yang segan2 nak pegang lutut i dekat klinik tadi. haha!

Monday, July 6, 2009

new semester

new semester.

hahaha.sila gelakkan diri sendiri. semester baru sepatutnya semua orang sihat & gembira. lepas ni mungkin perlu lebih excercise. 0_o

Saturday, July 4, 2009

kakak i bertunang

hari ni kakak (satusatunya sepupu aku yang tertua) bertunang. well, i jadik pengapit (heh, majlis tunang macam majlis kawen) dan merangkap jugak kamerawomen xbertauliah.

first time dalam family aku buat majlis bertunang ni. so, aku pun gabra jugak sebab jadik pengapit (ceh, macam aku aje yang nak bertunang)

part yang patut di highlightkan ialah part sarung cincin. kakak dapat 3 cincin ok! cincin kawan, cincin merisik & cincin bertunang. (well, orang johor memang ada banyak cincin. tu belum masuk cincin kawen lagi. kawen pun nanti ada cincin jugak. so girls kalau maw banyak cincin sila carik laki orang johor. haha!)

sekejap sarung jari tangan kanan, sekejap sarung jari tangan kiri. oh, jeles i! haha.


*** paling enjoy part makan.

Monday, June 22, 2009

tagged by naema again.nanti aku buat award orang paling suka tag aku.=DDD

1. Ape perasaan anda sekarang?
berbunga-bunga.

2. Saya nak makan?
biskut Hup Seng je pun xpe lah.

3. Saya tak suka?
bangun pagi, masak, kemas rumah, vacuum rumah, sidai kain, angkat kain, basuh pinggan, basuh jamban dan sewaktu dengannya.

4. Impian saya?
menjadi kaya raya di masa akan datang.

5. Haiwan yang saya tak suka?
cicak

6. Saya harapkan?
menjadi awek kepada mamat hensem dekat taman saya. (ada ke?)

7. Jika boleh putarkan masa?
saya akan pastikan saya ialah salah seorang pelajar lompat PTS! yeah!

8. Saya pada 10 tahun akan datang?
berumur 31 tahun. oh masih jelita lah opcos.

9. Handphone saya adalah sebuah?
dua buah sebenarnya.

10. Saya pernah bercinta sebanyak?
9 kali. (apa pandang-pandang?)

11. Saya suka pada?
adalah.

12. Kawan-kawan saya?
xnampak tu link dekat sebelah kanan yang berderet2 tu? kaki blogger semua boleh tahan.

13. Pernah dikhianati?
pernah. *tendang kerusi*

14. Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
aku pernah rasa nak pergi bakar rumah dia.

15. tag 6 orang

-leezah
-mint
-farah
-mas
-siti
-sara

*yang aku tag ni semua umat yang dah habis exam.(aku sangat jeles dengan korang) so no excuse ye kalau xbuat. tapi kalau xnak buat pun xpe dah. yela, ada tu paper habis pukul 12, tiket balik dia pun pukul 12 nak buat macam mana kan? xkan nak online dalam bas pulak.

**boleh bayang x apa aku buat pagi2 buta ni sorang2 selain jawab tag? bosan ya rabbi.

Saturday, June 20, 2009

tagged by naema

A. Berikan sebab anda belajar?

1. Sebab-sebab yang selalu terfikir
untuk mengejar cita-cita (cecewah apa cita-cita i ek?)

2.Sebab-sebab yang kadang-kadang terfikir (pernah terlintas)
buat syarat aje sebab kadang2 aku xpaham pun apa aku belajar 0__o

3.Sebab-sebab yang tak pernah terfikir
study in engineering.

B.Berikan sebab anda akan kahwin?

1.Sebab yang selalu terfikir
ada orang tanggung. (hidup nak senang aje)

2.Sebab yang kadang-kadang terfikir
i pun nak rasa macam mana mama & ayah i rasa sekarang. ada anak2 yang cewah2 jelita & hensem bukan main.

3.Sebab yang tak pernah terfikir
melalui kisah cinta bersegi macam dalam novel sebelum berjumpa cinta sejati. haha!

C.Berikan sebab anda akan bekerja

1.Sebab yang selalu terfikir
nak kaya.

2.Sebab yang kadang-kadang terfikir
untuk menambah skandal mungkin.

3.Sebab yang tak pernah terfikir
bercinta dengan CEO yang kaya raya.


sekian terima kasih.;DD

Friday, June 19, 2009

no idea 12

MENGILAI SESUATU

clap clap clap


C
ONGRATULATIONS

to my dida. you did great in your foundation and you really deserve this.
and my friends yang sudah berusaha keras sepanjang pengajian diploma mereka.

saya gembira kongsi gembira dengan kalian.

GOOD LUCK GUYS!!


Thursday, June 18, 2009

tagged by nn

‘dia’ dalam tag kali ini boleh jadi sesiapa sahaja yang anda ingin perkatakan. (ohlalala. sesiapa sahaja kan? ini untuk sayangs i a.k.a kanak2 gedik yang nampaknya sedang gembira sakan berfoya2 di jb tanpa kepulangan i dan telah menambahkan lagi tahap kejelesan i dengan entry diblog si chah & gambar dekat facebook. whatever pun, aku tetap sayang korang.)


1. Apakah hubungan awak dan dia?

hubungan yang sangat intim.

2. 5 impression terhadap dia

since mereka memang 5 orang so aku list sorang2 ek. chah-->awek ni masa mula kenal dia xbanyak cakap, tapi lepastu mak datok boleh tahan skill kepoh beliau. farah--> dia ni dulu emo sikit (hehe) tapi sekarang tidak lagi malah sudah menjadi wanita ayu dan bersopan santun(haha). nadia-->yang ni xpayah cakaplah, memang dilahirkan untuk jadik makcik kepoh kot. (haha). alia--> awek cun yang perfectionist semua dia buat xpernah xbetul malah menjadi student kesayangan ramai guru2 (wekk,,menyampah!). yana--> yang ni kalau cuti aje muka dia xde dekat Malaysia, duduk Singapore aje tapi xtaw lah skang. kepochi sama naik jugak ni. (senang cerita memang semua kepochi lah)

3. Perkara yang paling memorable yang dia lakukan kat awak

kita orang selalu main cium2. (haha) meh aku bagi ko ciuman. takknaaakkk!! tapi kena terima jugak. ;-*

4. Perkara paling memorable yang dia kata pada awak?

kita mana boleh berpisah. apa2 pun kanak2 ribena tetap bersama. and semua orang pun taw pasal benda tu.

5. Kalau dia kekasih awak..

i will love you with all i have in this world.

6. Kalau dia jadi musuh awak.

saya sangat sedih!

7. Kalau dia kekasih awak. awak akan:

jaga dia dengan sepenuh hati dan hidup saya sebab buat hidup saya bahagia.

8. Kalau dia jadi musuh awak... mungkin kerana:

sakit hati sebab mulut masing2 agak kurang ajar. haha.

9. Overall impression tentang dia:

best friends i ever had. terima kasih sebab mengisi 2 tahun terakhir aku dekat sekolah dengan penuh bermakna.

10. The most desirable thing to do to her/him:

korang ni layak dapat ciuman kasih sayang dari i. (haha)


11. Apakah awak rasa tentang pandangan orang terhadap awak?

mostly orang cakap i garang. yeke? yelakot.

12. The character of you for yourself?

menawan O_o

13. On contrary, the character you hate about you

kadang-kadang rasa xberapa menawan ^-^

14. The most ideal person you want to be with:

yang kaya raya. hensem xhensem belakang cerita. ;DDDD

15. For people who like you.. tell something about them:

terima kasihlah sebab jadik fan i. u dah buat keputusan yang tepat. (muahaha)


16. Ten people you tag:

sesungguhnya xtaw nak tag siapa. haha!

muahs! xoxo~~

Wednesday, June 17, 2009

takziah

Al-Fatihah untuk bapa Faliq yang meninggal dunia malam semalam kerana serangan sakit jantung. sama-samalah kita sedekahkan Fatihah untuk arwah bapa beliau. semoga rohnya dicucuri rahmat dan digolongkan dalam golongan hamba-Nya yang beriman. Amin.

Al-Fatihah....

Tuesday, June 16, 2009

sorry,sorry

hahahaha! macam mana nak cakap ni? geli geli. geli hati.
kalau tuan dia taw maw kecik hati dow.


i woke up early today

manusia kadang2 emo sikit xtentu pasal. nasib baik layout blog aku bukan gambar seseme street tu lagi kalau x mesti macam xngam aje bila ada entry amuk mengamuk. so, kita pilih natural sajalah ye. oh, apa i merepek ni.

pagi tadi aku ikut mint and lida pergi pelancaran buku Haknuk tu. xde apa pun yang kebabom sangat dekat sana. biasa aje. persembahan tarian pun ok2 saja yelah for the first time aku tengok penari wanita buat performance (orang lain mungkin dah banyak kali kot). anda average saja. tiada apa pun yang menarik. especially girls, tolong tekankan wajah yang senyum ketika menari. ini joget muka masam bercantum aku tengok pun xselera. (bukan semua, adalah seketol) kalau nak buat muka gitu xpayah lah join tarian. langsung x enjoy aku tengok. haha. (kutuk orang bukan main) tapi you guys did great. buat tarian orang asli tu bukan senang kot. haha.

***listen to something nice. buat senyum sorang2. dah lama xsenyum sorang2. ;P

Monday, June 15, 2009

manusia x sedor diri macam ni lah.

pandai-pandailah bawak diri. siapa suruh dulu ko dengki sangat dengan aku. ingat aku ni baik hati sangat nak layan ko macam anak raja?

BOLEH BLAAH!~

jangan nak cakap gua xsangka lu macam ni. dulu lu xmacam ni pun. aku xheran ok. nampak sangat ko yang xkenal aku.

ini juga adalah salah satu spesies mangkuk xberkualiti. benci i. rasa nak campak aje kat loji taman daya tu.

***dasar xsedor kediri (mak aku punya stail cakap)

Sunday, June 14, 2009

no idea 10

oh,oh sudah semakin jatuh. kenapa kiut sangat engkau orang ni? haih! rambang mata i taw x!

Friday, June 12, 2009

obvious sangat xde kerja

From me, from me too
It is changed sincere heart
I say “What should I do? What should I do?”
It is but a extremely faraway, a very faraway love
It is you whom my heart
Definitely can’t give up

I stand here, to find back your laughter
The painful tears from your heart
I am here to catch them all
I make a road that I will definitely not forget, your crystal-clear love
Because we will surely find, our love again

Without you, even without you
Will i be able to live well?
It is always the two of us even in the dream that dream..
Resemblance of you, the times that resembles you
It is the lingering love
That I definitely can’t give up

I stand here, to find back your laughter
The painful tears from your heart
I am here to catch them all
I make a road that I will definitely not forget, your crystal-clear love
Because we will surely find, our love again

The empty love, even with the sadness burning in the chest
I will not be able to push you out from my heart
Because the imperfect me is insignificant
Until the falling tears
Submerge every single memories
For you are my love, I will surely find you


translated from a korean song. am i xde kerja? (nampak sangat)
masa dengar lagu ni(korea) best aje sekali rupanya maksud dia jiwang xboleh blaah. adakah ini maknanya jiwang dari dalam? oh tidaaaak!

***kadang2 apa yang kita dengar kalau sedap dan xkira lah apa bahasa pun kita tetap boleh layan.