Monday, October 13, 2008

kadangkala penat itu bahagia kan?

betol3...penat kadang-kadang buat kite bahagia...


semalam aku keluar beraya sakan sempena hari raya yg mulia ini...and x maenla beraya kat area-area kuantan or gambang apetah lagi ump...tapi beraya di temerloh ye adik2...yg mengambil masa almost 2-3 hours dari ump (gambang)...


perjalanan we all jadi lama sebab kes naik kereta kancil cabok abang senior tula..langar lubang kicik,,1 keta gegar termasuk dashboard,stereng,gear dan penumpang2nya...naik bukit yg xtinggi,,gear 2 pun dia xmampu nak jalan..penumpang semua asyik menjerit ketakutan,,tapi aku si driver yg cekap ini maintain relax je ok..kalau kamu naik BMW ke..mungkin 1 jam setengah je dah sampai kot..


bergerak 2 kereta..1 lagi kereta iswara...dia bolehla nak pecut semacam..aku nak potong van buruk pun xconfident atas sebab keadaan kancil cabuk itu..( sorry ya bang..ini kisah benar )


jumlah rumah yg diserang = 6 buah...hebatkan?
jumlah pemandu : 2 orang gadis cantik lagi manis
jumlah anak kapal : 8 orang pramugari berbaju raya kerana off duty dan sedang berhari raya


semua rumah menjamu kami makan..fuhh,,mabuk!


tujuan utama mahu ke open house rumah ijat..ex-classmate we all masa sem 2 dulu...dah alang-alang ke temerloh,,aku & syidah singgah rumah pakcik sedara masing-masing...so,,dapatlah singgah rumah pak long aku...


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

*untuk part yg ini,,aku dedicate utk semua member2 aku yg lihat kejadian itu ya =)

masa beraya umah mak angkat saie & meon...ada 1 budak lelaki area 1-2 tahun kot..nama dia adam...nasib baik dia ni lelaki yg belum baligh dan hanyalah budak yg mungkin xfaham pape...mungkin..hehe..dia buli kami-kami yg perempuan ni...bukan aku je mangsa ye..ramai lagi... so,,korang jgn nak gelakkan aku je..terutama syidah..tapi aku kot mangsa paling malang! haha!

shhh..ni rahsia kita-kita je ye...hehehe..(blushing tetibe)

*kalau nak tgk gambar aku mesra-mesra dgn adam,,sila la tunggu post akan datang..hehe..sebab geng belum bg lagi gambar tu..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


sampai je ump,,penat owh! dah xsabar nak pulangkan kereta abang senior tu..masing2 tungtang tungtang dgn ayat nak basuh abg tu..(komplen psl kereta)..


tetibe...

sampai 1 kereta kancil kaler pepel..turun plak 1 mamat ni yg tetibe je dtg kat tempat ktorng tgh berdiri sambil berapi2 dgn ayat masing2...sambil itu beliau sempat tersengih ala-ala kiut (agak kiut gak ah..ehee)..semua diam...

"tuan punya kereta ke?"
"haah" sambil sengih..
"oh..ok..rm 35 kan?"
"haah" sambil sengih lagi.."tahun berapa semua ni?"
"tahun 2"
"owh..budak kimia?" masih sengih
"AWAM!" nada ganas tetibe keluar..dan kami terus blah....


masing-masing hilang punca setelah terkena penangan sengihan maut abang itu...dem!
kurang ajar betol abang tu...

5 comment(s):

amMal said...

haha..chumil sgt ke abg tu smpai korg xjadik marah?

mAs_yUi said...

hahaha...klaka abes r..
mcm2 bnde plik berlaku..
psl abg keta 2..
mmg ganaz pon ktorg jwb...hahaha..
cet..blh plak wat muke x berslh kat kte kn..hahaha

soella said...

ammal : cumel2! semua terkedu..haha!!

mas : taw xpe..tp seb bek die bt muke cumel...sejuuuk sket ati..lalala~~

jac said...

hahah..
patut la bleh tdo...
haha

ketulusan hati nana said...

aku setuju la part yg 2 org pemandu yg manis...spatut nye ko kena tmbh sket lg 2 org pemandu yg manis, lg lawa, berkaliber, bergaya, ber mcm2 lg la..huhu