Thursday, September 25, 2008

7 fakta tentang soella

tgh trend main tag-tag ni..dan kesudian miss jac yang telah menge-tag aku sgt lah aku hargai...haha..


*tocey farah!~~*


walaupun aku rasa mcm xde point maw cakap, tapi teruja gak nak bt benda ni..sebab aku pon xmahu ketinggalan zaman untuk menyertai acara melengkapkan tag ni..


so, apa tunggu lagi..marilah membuang masa membaca perkara-perkara fakta tentang aku..


7 fakta tentang suhaila:

1. ***aku gila warna BIRU..kalau boleh semua benda aku maw BIRU.. semua BENDA kecuali baju.. (dulu aku terlalu byk baju biru..so skang mcm nk termuntah tgk baju biru..) ayah & mama sgt memanjakan aku dengan warna biru dari kecik sampai la umor da 20 tahun ni.. tak kesah melayan aku dan dunia biru ku..(opp,,jgn slh phm! )so,,salah siapa sekarang?? haha...


2. ***ahah! kalau korng nak taw,,IBU JARI TANGAN aku boleh dibengkok-bengkokkan.. (susah nak explain) tapi kalau sape2 member aku yg pernah rase, dorang kata jari aku patah ke? sebab mcm xde tulang...ade gak yg geli tgk aku buat aksi membengkokkan jari aku tu...hakikat yg sebenarnya ialah jari aku memang lembut..nak bt mcm mana kan?? hehe ***


3. ***KUKU aku adelah KUKU yang special edition...nak taw kenapa?? kuku aku xboleh dipotong pendek..sebabnya daging aku melebihi paras jari dan melekat pada kuku..so,,potongan kuku aku memang bergaya lah..runcing-runcing gitu..ala-ala kuku wanita sejati..haha..


4. *** tanda-tanda aku mula SELESA BERKWAN dgn seseorng bila aku mula bercakap dan ketawa dgn kuatnya dgn orang itu, mula mengeluarkan bahasa-bahasa sempoi aku ketika perbualan, mula menunjukkn perangai gila-gila aku, mula membahasakan orang itu dgn nama yg aku suka, mula bergurau dgn gurauan yg agak kasar dan brutal dan boleh berbual apa sahaja dgn orang itu...***


5. ***FIRST LOVE?? masa darjah 3..budak lelaki tu darjah 5..jumpa kat sekolah agama..aku suka gila gaban kat dia sampai semua orang taw..ni semua angkara bestfriend aku yg suka pecahkan rahsia aku sampai la skang prangai dia xberubah..tp dia tetap bff aku sampai skang..haha! mamat tu dok kat taman aku gak sampai skang and sekali sekala mmg terserempak..percaya atau tidak,,walaupun dah dekat 10 thn lbh cerita cinta monyet ni,,aku and bff aku still berckp pasal mamat tu and bercerita betapa excitednya i bila terserempak dgn dia mcm baru semalam we all darjah 3...indahnya persahabatan...


6. ***sangat bermasalah utk cari kasut-kasut ladies yg cute2..heels,wedges,pump shoes dan sewaktu dgnnya..sebab saiz kaki aku yg besar (size 7-size 8). average wanita malaysia ni pakai kasut size 5-size 6...aku plak size wanita america kot..haha.. pernah aku berkenan 1 kasut ni..aku try size 8,,tp agak sempit maybe sbb cutting size 8 kasut tu kecik sket kot.. so aku tny sama ah moi tu.."miss,,size 9 ada?" automatically ah moi tu gelakkan aku...so, aku prefer pakai sandal ataupun selipor jela..***


7. ***pernah rasa ketinggian aku macam satu kecacatan..sebab masa sekolah dulu member aku semua pendek2,,aku sorang je tinggi..so, mcm cacat je..tapi sekarang aku sgt selesa dgn ketinggian 163cm dan berat badan 48kg ni...sebab aku boleh masuk semua saiz dan fesyen baju..xde masalah utk aku pakai skinny jeans..haha***




sekian lah fakta-fakta benar tentang diri aku yg telah aku reveal-kan sejujur-jujurnya...


last edit : aku maw tag orang jugak...saudara coben dan saudari mint rumateku.. sila troskan tag ini..padan muke korang...

3 comment(s):

amMal said...

aku pon ssh nak cari kasut..saiz 8 gak..same la kite..haha

soella said...

haha..
besela tu saie..
kite kan wanita america..

**coben** said...

btol wei..ko wanita america....
aq caye2...
btol aq caye nie...(perli)
hahahhaaaaa........