Wednesday, September 10, 2008

oh hoki

hari ney sgt letih..teramat!

nak kate class full,,ariney cume 1 class je...class BI..
pastu ptg ade ko-Q...
maen hoki di tengah2 pns di dalam bulan pose mmg sgt adventure..
menguji ketahanan fizikal,mental dan nafsu...
(kekeringan anak tekak yg dah berada di tahap max,,xdpt aku bantu ikoran skang kite berada di dalam bulan Ramadhan...)

belajar perkara menarik hari ney...n selalu bile latihan,,aku rase cam stress je..tp hari ney aku gelak terlalu banyak smpai aku rase inilah salah 1 sbb kenapa tekak aku terasa sgt kering...
hari ney,,latihan tok posisi sebagai penjaga gol hoki...kami diperkenalkan dgn alat-alat ( pakaian tok penjaga gol hoki tula..sume orng mst penah tgk kan? yg bile pkai jln cam monster tuh )..
byk! n mende tuh menutup hampir seluruh bdn kite..utk elakkan kecederaan dari tekena bola hoki yg keras ditambah pulak dgn pukulan mantap dari player2 hoki yg sememangnye mempunyai stamina yg tinggi...( kalo takat pukulan dari aku,,penjaga gol tu tgk pon gelak je )

agak kelakar la bagi aku...sbb aku membayangkan diri aku memakai mende2 tuh...
then,,ktorng diajar plak tentang posisi badan yg betul sbgai seorng penjaga gol...
kaki perlu dibengkokkn sdikit sambil sedikit meninjit dan badan sedikit ke hadapan dlm posisi seperti nak terjatuh ke hadapan tp jgnlah smpai tejatuh.. ( pandai2 la balance bdn sndiri kan...klo da tjatuh,,sendiri maw ingtla mcm mane nk bangun..)
tgn kiri diangkat seperti lagak orng mahu bersumpah (utk menahan bola ) n tgn kanan memegang kayu hoki...tp b4 tuh,,ktorng perlu berlakon konon2 pgg kayu hoki...n ktorng diajar cara yg btol utk menahan bola....

latihan pon dimulakan setelah selesai briefing dr En Izwan...
aku pon beriye2 la bt latihan tu...semangat tuh da ade..sblh aku si meon..n en Izwan cam besela,,die akan supervise ktorng sume...
tetibe die dtg kat meon..

en Izwan : cara awk slh tu..mcm ney..bwk bodyweight awk tu skali bile bergerak..n jgn lupe tgn utk thn bola..ok?(sambil beliau pon mnjkkn cara yg btol)

meon : ok encik!

en Izwan : eh2,,yg awk ney pulak kenapa?? tgn tuu...bkn mcm tu..(sambil menunjuk kat tgn kiri aku)

suhaila : betol la encik..sy bt mcm encik ajar ( menjawab dgn pnoh konpiden )

en Izwan : tgn awk mcm ney..(die meniru gaya tgn aku sambil muke sengih2 )..tp sy ajar awk bt mcm ney ( dan dia mnunjukkn posisi tgn yg btol )

aku pon menoleh tgn kiri aku tuu..alamakkk!!!
gaya tgn ala2 makcik bwk bakol nak g pasar...malunye i!!!!~~~

dan aku bt2la ketawa nk cover malu...
en Izwan plak muke tgh thn ketawa...tp die sengih je tgk aku..pastu die tros blah..fuuuhh~~
yg si meon ney toksah ckp la...dah ketawa mcm orng xpose...sampai teduduk die ketawakan aku...
tp aku pon ketawakan diri aku gak...nak bt mcm mane kan?? mungkin aku neyh terlalu "ladies" sgt sampai maen hoki pon lupe nak buang tabiat suke bt tgn ala2 makcik tuh...haha!

latihan hoki abes utk hari ney...pasney aku kene dtg sekali lg tok test je...

huh,,sbnarnye aku rase ngantok + pnt sgt...tp keje byk...
so,,aku post la blog ney utk hilangkan ngntok aku...
nmpaknye agk bekesanla selepas membebel pjg...
howkeyh,,aku maw bt kije2 aku tuh...
chiaaw!





4 comment(s):

(¯`·.¤º°•O(añ‡Þm‡ñt)O•º¤.·´¯) said...

hehehe...
sjak ble style mcik2 masuk dlm diri mu ini suhaila...?

faiz mutalib said...

player pompuan. interesting =)

soella said...

anipmint :
haha..tahnye..ilang segala ke-brutal-an aku kan,kan?? tp seyesly,,aku maluuu mint!!! sume orng yg ade kat situ gelakkn aku..seb bek ah aku da bese bt muke xmalu..haha!

faiz mutalib :
s conclusion,,player pempuan xseswai jdk penjaga gol...haha..

soella said...

anipmint :
haha..tahnye..ilang segala ke-brutal-an aku kan,kan?? tp seyesly,,aku maluuu mint!!! sume orng yg ade kat situ gelakkn aku..seb bek ah aku da bese bt muke xmalu..haha!

faiz mutalib :
s conclusion,,player pempuan xseswai jdk penjaga gol...haha..