Friday, March 13, 2009

carte blanche

baru sekejap, aku ke blog salah sekumpulan teman2 baik aku. blog yang mereka hidupkan bersama. menarik. apa yang mereka tuliskan, semua dari apa yang mereka perhatikan dan apa yang mereka rasa. dan paling penting, tulisan mereka ialah pendapat mereka.

tapi, ada pihak yang semacam xsenang dengan pendapat mereka. berbakul dia kutuk. sialan betul.

ok, terpulang kepada mana2 pihak untuk mengkritik tulisan mereka. tapi please lah, in a proper manner boleh x?

kau masuk xbagi salam, tiba2 kau bom rumah orang. apa jadah?

ok, straight to the point, apa yang aku cuba nak sampaikan ialah, aku xsuka tengok manusia yang mengkritik blog orang lain.

what the fish!!

blog dia, suka hati dia lah nak tulis apa kan. nak jiwang2 ke, nak puji diri sendiri cantik ke, nak kutuk orang ke, itu blog dia. kau? ada blog?

aku dont mind pun kalau ada manusia nak kritik blog aku, silakan. tapi, ada cara kan nak menegur orang? so, guna otak macam mana nak menegur orang. gunakan approach yang terbijak, bukan terbodoh. sebab kalau silap haribulan, kau akan merevealkan kebodohan diri sendiri di hadapan tuan punya blog dan orang lain.

aku sendiri mengaku, ada beberapa jenis blog yang aku xberminat nak baca. worst, aku geli. (haha). cara terbijak yang aku rasa aku dah ambil buat masa sekarang, aku kurangkan baca blog2 itu. maka, dapat menghindarkan mulut aku cakap.. "fishy nya writting dia"

well,, aku pun bukan pandai menulis. aku pun berat menulis pasal diri aku aje. so what? ada aku kesah?

so, kepada yang xsuka dan geli nak baca, bolehlah berambus. aku pun xpaksa siapa2 untuk baca blog aku. kalau rasa tulisan aku bodoh, boleh tegur, tapi bukan ambush xtentu pasal.

paling xboleh blah, ada satu blog, member aku jugak, COWARD anonymous terus menghantui blog beliau. kutuk belakang aje dia berani. memang such a LOSER!!

kepada blogger sekalian,
teruskanlah tulis apa yang korang nak tulis.

like to share my most feveret magic words...

CARTE BLANCHE--> kebebasan melaksanakan sesuatu mengikut kebijaksanaan sendiri.

9 comment(s):

LeeZaH said...

bto2..setuju2...

**coben** said...

weh,baru aq taw maksod carte blanche 2...
dri dlu tertanye2,tpi x de effort nk cri maksodnye..
hehheee..
anyways,thanx puji layout aq..
susah gak ek nk tgk aq tukar kaler pink 2...
hihihii

soella said...

ko kan mmg gitu coben...
suke benor kaler pink..aku pon xpaham..haha..

bgos2..learn a word a day..hehe..dpt pahala aku...

jumapx said...

biasala la tue...
hidup nie ada yg suka...
dan ada yang xsuka...
so...
buat je apa yang kita rasa happy...
yang ptg kita enjoy...

lalalalaa

Saimal said...

manusia itu knapela busuk ati sgt..huhu

soella said...

besela..jeles...
sbb die xmmpu nk tulis hebat2 mcm kite..haha!

**coben** said...

tapi nape x de orang langsung nk kritik2 blog aq ek..
adekah sbb tulisan aq x hebat langsung or diorg suem takotkn aq?..
hmmm?..
pikir2....

soella said...

org xbrani...
lg2 tgk blog baru ko yg betompok2 darah tuha...
loya jek aku tgk..haha

sHa said...

btul2.
ske ati aku la nak kutuk sap2 pun.
haha.