Thursday, January 22, 2009

jasa kepada rakyat

tenet sekarang macam gampang. aku nak blogging pun xde kosentrasi. dah gian dah ni. aku nak flashback sikit.

20 januari 2009:

1. keluar malam2 beduet dengan aada pegi usha kedai kek. sipi lagi amoi tu nak tarik pintu. nyaris btol. dapat la seketul kek blueberry untuk si birthday girl, mint. carik jajan2 sikit, lepas tu aada ajak ngeteh kat warong pok tek ( ape ke tah nama dia ) sementara nak tunggu pukul 12 malam. ingat ada restoran baru, rupanya restoran sinar mesra sebelah shell. hampeh. suka hati dia je bagi nama.

21 januari 2009:

1. (12.00 am) surprise untuk mint. birthday party kecil-kecilan aje, tapi penuh dengan kasih sayang kan mint kan? ngeh3. we lap u mint. beri mac u noe.

2. (8.00 am) buat lab spot speed kat bus stop depan canseleri tu. tembak kereta bapak best. feel jpj mmg datang. patutla incik polis sanggup duduk dalam parit semata2 nak tembak kereta. aku dapat rasakan feel itu. lagi2 kalau yang tengah speed kuda. paling tinggi we all dapat tembak 120 km/h. muka cuak je driver tu lepas kena tembak. yela, orang dah buat salah.

3. (2.00pm) kemuncaknya! buat MCC. ah, lupa plak nama panjang dia. kalau kau budak civil kau tawlah. yang kira kereta tu. semua jadah yang bergerak atas jalan kena kira. tapi ini adventure sikit, buat kat kuantan.

tebalkan muka. well,,budak awam memang muka tebal. kata nak berkhidmat untuk orang awam kan. duduk tengah2 panas tepi jalan dengan muka dan jiwa yang ikhlas untuk berkhidmat kepada masyarakat. kami memang di didik macam ni. panas & berdebu xpayah cakaplah, tapi tetap senyum. kata mesra rakyat. (miahaha)

pakai pulak vast oren. tersama pulak dengan tukang sapu sampah tepi jalan. xpe2, kontrol amarah.

P to the E to the NAT!


***jeles tgk grup orang lain posing2 sakan, lepastu upload kat blog masing2. aahh!! ia agak mentensenkan aku.

2 comment(s):

Saidah Malihah said...

jeles ngan grup aku lah tu..ngeh3

soella said...

mmg pon...huh!