Saturday, May 30, 2009

sekampung ni tolong jawabkan.

Peraturan: Jika anda di tag, adalah sunat muakad untuk anda menulis 25 perkara yang masih anda ingat semasa anda zaman kecik2 >.< . Di penghujungnya, sila lah memilih 5 orang untuk anda menetag. Serta jangan lupa untuk menetag orang yang telah menetag anda. Jika saya menetag anda, ini adalah kerana saya mahu mengetahui lebih lanjut berkaitan kenangan anda semasa zaman comel2. Terima kasih (bahasa jiwa bangsa)... 1. aku ada masalah selalu xde selera makan sampai dekat darjah 6 kot. asyik makan vitamin aje. tapi sekarang tidak lagi. haha. 2. masa main doktor2 dengan dida, dida cakap dia sakit perut, lepas tu i letak vicks dekat perut dia dekat setengah botol. kemudian beliau melalak sebab perut beliau panas. xlama kemudian i kena penampor dengan mama i. asyik2 i!~ 3. aku dengan adik perempuan aku macam kembar. apa yang sorang ada, sorang lagi mesti ada. kalau x gaduh punya. so, baju,toys semua kena beli dua set. haha. bezanya aku punya kaler biru, dida punya kaler merah. 4. dulu aku ada basikal BMX kaler biru. dida punya kaler merah. woohoo~~! 5. dulu aku xsuka pun makan tempe. biskut hup seng apa tah lagi. pandang kit kat aje. 6. birthday present paling aku ingat, aku pernah dapat set permainan alat mekap. ada bedak,lipstick, cermin sampai lah ke alat pengering rambut tu. semuanya real! tapi xtaw siapa bagi. 7. masa kecik2 every weekend ayah akan bawak pergi jalan2 dekat air pancut. tempat tu sekarang dah tutup. location dia betul2 dekat tengah bandar jb. jalan nak pergi city square. 8. kita orang satu family dulu selalu sangat pergi Bukit Chagar (pun dah tutup) and Pantai Lido. (tempat2 ni semua dah xmacam dulu. Bukit Chagar pun dah tutup ganti dengan tempat apa tah) 9. aku pernah ada cita2 nak jadik pembaca berita ok. haha. 10. aku suka gaduh dengan dida. tapi dida suka gigit aku. hantu punya adik! 11. sebab aku anak yang sulung, asyik aku aje kena buai adik. geram punya pasal aku buai sampai ke tembok. lepastu i dapatlah cubitan maut dari mama i. 12. aku selalu cakap sorang2 masa kecik. ini agak menakutkan mak aku. (aku taw sebab bila aku start bebel sorang2 dia mesti call ayah dekat ofis.haha) 13. masa form 1 aku pernah kena marah gila2 babi oleh En Jeyaram sebab xbawak buku sifir kuasa dua aje pun. budak2 sigs, korang boleh bayang x bila En Jeya marah macam mana? haha! 14. masa darjah 4 aku pakai beg tarik yang ada roda kaler purple. ngeh3. bergaya x i?? 15. aku pernah jatuh teruk gila atas jalan raya sampai meninggalkan parut yang besar. haha. lepas jatuh i kena marah dengan daddy i.well, orang tabah macam i mana nangis. 16. aku pun main mario jugak masa kecik2 dulu. sekarang ni aje aku xsuka main game. 17. kawan aku nama dia Fasha. dia pelat. sampai darjah 3 dia panggil aku sulela. susah sangat ke nak sebut nama i? susah sangat ke??!! 18. sebab rendam baby doll dalam air mak aku tensi gila (masa tu dia pregnant adik no 3 ). beliau lari rumah selama 15 minit. betul ni xtipu. 19. masa kecik aku suka benor makan epal merah. tapi sejak gigi aku terkorban, aku dah xberapa suka makan buah tu sampai sekarang. ngah3! 20. aku ada banyak gaun kembang, stokin renda2. haha. gaun paling aku sayang gaun kembang parat lutut kaler biru. dekat leher ada renda2. beli siap dengan kasut and stokin renda2 tuh. 21. heaven gila bila dapat gula2 pop-pop (yang meletup dalam mulut tu) 22. dulu aku banyak gila layan cerita2 fairy tales ni. snow white,cinderella,beauty & the beast,aladdin, the swan princess blablabla..cakap ajelah. video apa yang xde dekat rumah aku time tu. 23. sekarang ni aku paling ketot antara adik beradik aku. =DDD 24. aku ada toys (kereta kecik2 tu) sangat banyak. sebakul rasanya. ayah belikan sebab dia suka mainan kereta tu. 25. dulu, mak aku akan buat selamba badak aje kalau aku panggil dia mak ke, ibu ke,umi ke. kalau panggil mama baru dia pandang. xkesah lah panggil apa pun, saya tetap sayang dia. saya mahu tag : 1. leezah 2. sha 3. sara 4. anis 5. yasmint teruja i nak dengar cite kanak2 you all. kahkahkah.

gambar dengan arwah nenek. yang atas riba tu dida. tengok mata dengan rambut aje dah taw gangster.

7 comment(s):

Awan said...

waaa...comelnya cite zaman kanak2 anda.hehehe.i know d mana so ella dlm pic tu...hahahha..kiut lah ko xberubah sampai beso.sama jek.haha

(¯`·.¤º°•O(añ‡Þm‡ñt)O•º¤.·´¯) said...

hahaha...su2...prubahan ko skang sume berlaku mse kck kn...mknn fav pn bkn ske dr kck..buah fav dlu2 pn dh jd buah fobia bg ko kn...huhu..

sHa said...

wahhh!!tanteknye ko tym kecik2!!

nn said...

kau comel gilaaa :)

soella said...

oh, terima kasih kawan2 ;)

aisya suhaimi said...

hee ak pon slalu weh g air pancut tuh!!dgn mak ak.(mak adlh org yg jage ak time kecik2 time mama ak g keje).skg ramai bf kaw sue.bangla2.hahaah :p

soella said...

ngek ko chah ckp bf aku bangla...haha