Sunday, February 20, 2011

on sunnyday

tadi ada movie date dengan Aleya. yes it's a movie date. pasal kita dua orang pergi tengok cerita No Strings Attached. orang lain datang bercouple-couple, kita pun couple jugak =) cerita dia sweet gila. Ashton Kutcher macam tak boleh nak hot lagi lah kan.

mama pagi tadi dia dapat birthday party invitation. anak kawan dia punya party gitulah. dia ajak kitorang semua memang tak jalan ar. haha. last-last dia pergi dengan autie depan rumah. yang geli hatinya dia sibuk discuss "nak pakai apa ni?" haha.

korang tau ke tak aku pun tak tau. tapi kita orang Johor used to panggil nenek kita atok. datuk pun kita panggil atok. kalau moyang (perempuan) baru kita panggil nenek. kalau moyang lelaki aku tak tau pasal aku tak ada moyang lelaki. tu pasal macam confuse sikit bila orang luar cerita laju-laju pasal nenek and atok dia. haha. pasal dalam kepala otak nenek ialah moyang. =DD

5 comment(s):

cik chopu said...

ashton ni hot item betul kan. btw, cerita ni banyak adegan panas panas kah?

soella said...

memang hot! haha. yes. banyak tapi sebab tengok dekat panggung so banyak scene dia sudah kasi potong. =DDD

JacFarrah said...

btol2.semua pn panggil atok. atok belah mak aku, atok belah ayah aku. setakat ni takde orang tanya pasal moyang aku. tapi atok2 aku panggil nenek ngan tok apak.hahaha. semangat aku cte

soella said...

betul kan? orang Johor memang cakap gitu. orang lain kata aku biol x sekolah tadika sebab x reti beza atok dengan nenek. haha!

siti farhana said...

best kah cerita ini sue?rasa mcam mau pegi tgk jugak.