Wednesday, September 30, 2009

kelab 21

-fara-nadiah-
tengok muka dia. kalau dapat makanan memang selalu muka dia jadik macam tula. ;DD


HAPPY 21ST BIRTHDAY NADIAH AMIR
~the larling's member
~paling kepoh aka bini ketua kampung
~xberapa tinggi tak berapa kurus (gemok pendek lah senang cakap.hehehe)
~dulu pakai gigi besi macam betty
~kalau cakap laju gila,senapas aje. xde sape boleh celen
~kenal dia dari dekat SIGS tapi masa tu menyampah gila dengan dia sebab mulut dia bising betul. (hello~siapa xkenal nadiah amir?~~) haha. bila masuk teknikjb tuptup jadik bestpren and tablemate aku masa form 5. masa tu aku pun dah kepoh jugak macam dia. biasalah, pengaruh rakan sebaya. (^_^)



-chah-nadiah-
better =)

nadiah,
(biasalah birthday girl mesti kena kutuk.)
kau pendek ke, kau gemok ke, kau pakai gigi besi lagi ke lepasni, i tetap sayang u.

lebiu nadiah!
happy birthday!!
muack!



Saturday, September 26, 2009

raya la bebeh

reunion darjah 6. best xingat!

raya sakan.
raya betul2.
semangat raya xhabis lagi.
xnak balik u!!
public speaking.test highway. huh!!

Wednesday, September 23, 2009

suka.suka.suka.

lachata - f(x)

video

lebih kurang macam wonder girl, SNSD ni nama dia f(x). baru sebulan lebih kot keluar, tapi rasanya mereka sangat kool. lagi2 minah rambut pendek si amber tu. xsyak lagi, i memang minat dia. wewiit~~

selamat hari raya!!!

dah lambat. xpe.

SELAMAT HARI RAYA. MAAP ZAHIR & BATIN

maap ler, nama pun raya. busy gila habiskan laksa johor, rendang, ketupat blablabla. mana nak habiskan kuih raya lagi. memang serabut. mabuk sirap xpayah cerita lah. pergi rumah orang semua kuih aku rasa. orang lain cuma tanya 'yang mana sedap?' lepastu bantai yang sedap aje. huh! pape pun, selamat hari raya!


Thursday, September 17, 2009

perasan ditagged

eh2,,aku pun nak sibuk2 jugak buat tag ni...xde kerja la katakan..


1. Sila nyatakan describe cikgu Sejarah anda ketika di Tingkatan 3
Pn. Arfah. sebab beliau aku suka belajar sejarah! sangat hebat menarik perhatian kami2 untuk minat sejarah. knowledge beliau yang sangat luas tu betul2 buat aku kagum. pada aku beliau mempunyai cara mengajar yang sangat elegan. cara bercakap, body language, semua lah pasal beliau. maklumlah orang lama.

2. Apakah masakan yang paling anda suka makan di waktu rehat?
masa dekat teknikjb aku suka makan kerepek dekat koop. jarang kot pergi kantin. waktu rehat selalu siapkan kerja sekolah yang melambak tu.

3.Nyatakan buku komponen sastera Bahasa Melayu yang anda gunakan
f5- putera gunung tahan. f4-disebalik pulau(disebalik laut ke, batu ke xberapa ingat tajuk dia). eh, ni komponen sastera ke, novel? bantai.

4. Berapa kalikah anda melawat perpustakaan sekolah?
time cikgu b.inggeris buat lawatan je time tu jelah aku pergi.

5. Apa yang anda telah bedah ketika belajar biology time F4?
xbedah pape. sebab cikgu bio aku beranak time tu. belajar main2. seronooook~~ (~_~)

6. Nyatakan topik yang paling anda ingat dalam Pendidikan Islam
err...errr....

7.Pernahkah anda didenda kerana tidak memakai stokin atau memotong kuku?
kena tahan pernahlah. ala, pengawas aje pun tahan. macam aku takut. lepastu nyelinap2 keluar dari group tahanan.

8.Pernahkah anda ponteng kelas??jika ya...dimanakah anda lepak?
hahahahaha. tepi sekolah.

9.Sebutkan makanan luar yang dijual di sebelah pagar sekolah anda
em..emm,,masa aku dekat sigs dulu banyak kot orang berniaga kat tepi pagar tu. xingatlah. tapi dekat teknikjb xde. masa zaman aku dulu tepi2 semua hutan.

10. Jika anda boleh putar kembali masa... Pada tingkatan berapakah anda ingin jalani kehidupannya semula?
tingkatan 4 & tingkatan 5. =)

sekian terima kasih.

Tuesday, September 15, 2009

15.09.09

xsabar nak raya!!! xsabar!!

Saturday, September 12, 2009

12.09.09

memang xde kerja update entry banyak2 kali. lepas ni kalau dekat rumah selalunya xpandang blog2 ni. haha.

BYE!

Friday, September 11, 2009

duduk sunyi sepi aje dengan neb dalam bilik.

rasanya ni dah ke 50 kali mak aku call pesan jangan lupa bawak balik baju raya. kalau lupa jugak memang aku kena sembelih dengan beliau.

sekarang ni masih dapat free call lagi ke?
haah.seminggu free.
oh, betuah punya anak. xcall mama pun. mama pulak call dia.
hehehehe.

sesungguhnya aku sangat xsuka packing barang. kalau dah kaya nanti(ceh) nak hire satu maid yang khusus untuk packing barang aku kalau aku nak keluar mana2. pemalas tahap dewa. cincai boncai aje aku sumbat baju dalam beg selalunya.

*heh,nak baliiikk!!!*

selamat pulang bercuti raya semua~

musim cuti raya dah bermula. untuk ump special sikit pasal kita cuti awal. uni lain semua xbalik lagi, kita dah balik. so boleh duduk lama2 dekat rumah. mama pulak excited gila pasal dah beberapa tahun ni anak dia selalu balik raya hujung2 puasa aje tapi tahun ni dapat puasa seminggu dekat rumah. dah cakap pasal nak kemas rumah,tukar langsir,basuh periuk,cat rumah?,cat pagar dan apa2 ajelah yang boleh dicat lepastu main activity ialah masak laksa johor di petang raya.

woohooo~~ sebab daddy i ni terlalu kejohorian, beliau xmain lah makan rendang ketupat lemang ke. mesti nak Laksa Johor. kita orang adek beradek kalau nak makan rendang ketupat tu semua, makan kat kampung. yela, confirm lah ada. tapi sebab dari kecik dah di-trained makan laksa johor pagi raya, so pape pun memang pilih laksa dulu lepastu baru makan benda lain. woh, mama i sangat terer buat laksa johor. i nak belajar jugak. tapi tulaaaa, xtaw bila. hehe.

kepada sahabat handai xkira dimana berada,

SELAMAT PULANG BERCUTI

set baju raya mana yang xcomplete lagi tu, carik cepat2, kang kurang seri di pagi raya. ekeke.^^

Thursday, September 10, 2009

Mariam Johari (Kim Soo Ae)

may she rest in peace.

read here. and here.

bersyukur dengan apa yang kita ada. bersyukur kita dilahirkan dalam keadaan negara yang aman dan merdeka.


*gambar? google sendiri.

Wednesday, September 9, 2009

welkem tu de kelab (bukan kelab 21)

hari ni tarikh cun gila lah kalau nak buat tarikh kawen ke, tarikh tunang ke, tarikh kapel ke, tarikh pape lah yang korang suka. and hari ni sebenarnya birthday member aku a.k.a junior aku dekat teknikjb dulu a.k.a orang kampung Taman Daya. sebab tahun ni kebetulan 09, maka, cantik benor tarikh lahir beliau itu.


HAPPY BIRTHDAY FARHIN! x pasti ke-20 ke, ke-19. haha.

*dah xsabar gila nak balik jb. Leya, i mish you! chah, betul ke naik 1kg aje? aku rindu korang weh! xtipu ni. raya ni xpeduli, nak jumpa jugak!

Tuesday, September 8, 2009

8.9.09

2 hari lepas berbuka Mc D dalam kereta tepi jalan. sempoi aje aku dengan neb. nasib baik dengan neb, kalau orang lain dah bising2 tepi telinga aku suruh carik tempat lain. bukan apa, dah azan masa ktorang dekat tepi jalan, so berbuka lah tepi jalan kan? (padahal x)

semalam i makan pizza hut oi. omygod! habis diet bulan Ramadhan. sia2 aje selama ni konon2 berbuka makan nasi sikit gila lepastu sahur makan biskut Hup Seng. berat kurang 1kg, tapi naik 5kg macam mana? mungkin kebaya raya boleh simpan untuk baju raya tahun depan.


***phew, nasib baik persuasive speech Madam kasik buat lepas raya. walaupun speech outline semua dah siap, tapi i belum hapal. \(^_^)/

SELAMAT BERBUKA!!!

Monday, September 7, 2009

kelab 21

HAPPY 21ST BIRTHDAY FARAH HONEY!!!

birthday selang sehari dengan aku. lepastu dia tembam sikit dari aku. lepastu dia garang sikit dari aku. lepastu dia pendek sikit (banyak!) dari aku. lepastu dia ketawa lagi kuat sikit dari aku. lepastu kan, aku taw mesti lepas ni aku kena fire dengan dia.

fara,
kau tembam ke, kau garang ke, kau pendek ke, kau ketawa macam ehemehem ke, i tetap sayang you! you still my gedik!!! xde orang boleh lawan gedik kau tu! hahaha!

Sunday, September 6, 2009

its my day. =DDDD

i taw entry ini sangat menggelikan sebab selalunya orang malu nak tulis entry birthday dia sendiri. tapi aku peduli apa.

sebab hari ni aku enjoy keluar seharian, so sekarang dah balik baru nak sibuk2 tulis.

big thank you to shamiura,azmeen,rionix yang sudi membuat entry mengwish birthday i kerana i sangat terharu, rumate2, kawan2 bilik depan, sebelah menyebelah yang jadi kumpulan koir. and semua yang wish. THANK YOU!

paling xlupa geng2 gedik yang sekarang berada di Shah Alam yang tengah enjoy sakan. (xtaw lah apa yang diaorang enjoy sangat padahal birthday aku) dia punya kecoh xpayah cakaplah. i taw you all semua turun shah alam sebab nak celebrate birthday i(yeke?), tapi i pulak xdapat turun. so, mereka dengan kecewa & sedihnya telah membeli jugak kek dari secret resipe sebagai tanda ingatan walaupun aku xdapat makan!

SUE + FARA (sebab birthday fara 7 sept) tangan sapelah yang gemok tu.
kurang asam taw budak2 ni, baru aku nak terharu2 diaorang bagi mms gambar kek nama i, tetibe boleh pulak dia send gambar kek dah siap makan siap ada caption "dah abes"

anyway, disebabkan alia sekarang dah kaya dengan duit petronas, dia telah call i dan bagi sekor2 budak gedik cakap secara live dengan i. chah,yana,nadia,dila,caer,azie semua jadik macam anak kel***g malam semalam. sedih gilaa aku xdapat join dorang.

loooooove you, girls and muah3!!!

and untuk rumate terchenta yang belikan i buku, THANK YOU! sebab aku memang nak sangat buku tu. ;)))

***(senyum lebar tanpa sebab.) teknik untuk kekalkan awet muda setalah usia menjangkau puluhan tahun.

Saturday, September 5, 2009

tagged oleh cik bloopbloop

***bloop, i dah pernah buat tagged ni. tapi sebab mood baik baru bangun tido i buat lagi. haha!


1) Beside your lips,where is the favourite spot to get kissed?
forehead.

2) How did you feel when you woke up this morning?
pagi ke ni? hehehehe.

3) Who was the last person / people you took photo with?
xde siapa.

4) Would you consider yourself spoiled?
sometimes.

5) Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
yes.

6) Do you want someone to be dead?
no.

7) What does your last text message say?
"weh, korang dah bangun belum?"

8) What are you thinking right now?
assignment PM, speech outline,mid term hydro.....baju raya.

9) Do you want someone to be with you right now?
no.

10) What was the time you went to bed last night?
3.15am

11) Where did you buy the tee you are wearing now?
megamall kuantan. hehe

12) Is someone on your mind right now?
family hey.

13) Who was the last person who text you?
abg celcom. haha! hantar notification free call.

13. Who will u remain when u got personal problem?
mama.

14. You got crush?
susah ni kang skandal kang.

15. Are you smoking?
no.

16. What do you think your "she/he" doing right now? (anyone u think of mostly)
masalahnya aku xterpikir sape2.

17. TEN Lucky Person to do this quiz.
sekian terima kasih.

Friday, September 4, 2009

show the love


bakti siswa kampung kedaik.
dengan anak2 orang asli. ok yang sebenarnya budak2 ni xreti cakap melayu. tapi as long as kita gembira and enjoy bahasa tu dah xpenting lagi. sebab kadang2 kita xpayah cakap, cuma perlu tunjuk saje.

Thursday, September 3, 2009

3.9.09

bila barang i nak sampai ni haa?? xsabar taw x! lepas tu duit belum cover lagi, dah mengidam satu jacket yang sangat cun.

duit ayah bagi suruh beli baju raya dah habis tapi baju raya xbeli lagi. ^^, konon2 merajuk sebab xsuka baju mama belikan, tapi nampaknya macam kena pakai jugak baju tu.
lepastu dida lagi nak hasut2 beli crocs lah apa lah. konon2 ajak temankan dia beli. tidak.tidak.tidak. (btw, along balik awal. ngeh3.)

sangat xsabar nak balik jb. tinggal seminggu lagi. tapi banyak benda lagi xsettle. bertambah serabut kepala hotak i ni bila persuasive speech pun nak buat minggu depan jugak. haiyooh.

Wednesday, September 2, 2009

2.9.09

kerja macam banyak.

Tuesday, September 1, 2009

fatember

I'm gaining weight.
I saw my own weight and overwhelmed.
I'm thinking of skipping meals. i know its not good. haih!

bulan2 puasa ni boleh ke nak diet? lagi2 tengok makanan dekat bazar. *sigh* lepas raya lagi lah. apa cerita jeans aku?